Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taşeron İşçilere Kadro Sözü

Kamudaki taşeron işçilere kadro çalışması sürerken; Başbakan Binali Yıldırım ilgili bakanlıklara 'Süreci hızlandırın' talimatı verdi. Çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

yapi.com.tr
Taşeron İşçilere Kadro Sözü

Binlerce taşeron işçinin merakla beklediği kadro haberine ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Binali Yıldırım, hükümetin taşeron işçiler konusunda bir irade ortaya koyduğunu belirterek, ilgili bakanlıklara sürecin hızlandırılması talimatı verdiğini belirtti. Kamu ve belediyelerdeki 720 bine yakın işçinin kadroya alınmasına yönelik çalışma yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Milli güvenliğe özel önem

Posta gazetesinin haberine göre, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ortak yürütülen çalışma kapsamında, kamu kurumlarında ve belediyelerde iş kalitesinin düşmesine yönelik endişeleri gideren bir model ortaya kondu. Bu doğrultuda, kamuda istihdam edilecek taşeron işçiler için güvenlik soruşturması esas olacak. Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem ve işlemlerde bulunan kişilerle sözleşme imzalanmayacak.

Taşerona kadro ile ilgili modele göre; terör başta olmak üzere devlete karşı eylemlere giriştikleri belirlenenlerin iş akdi feshedilecek. Herhangi bir örgüt ve yapının emir ve talimatı ile hareket eden, örgüte yardım eden, kamu kaynaklarını bunlara kullandıran kişiler kadroya alınmayacak. 

İhtiyaca göre kadro

Düzenleme ile adliye, havaalanı, özel güvenlik elemanlarının bir kısmı da ihtiyaca göre kadroya alınacak. Mesleki bilgi ve donanımın esas alındığı modelde, sınav zorunlu olacak. Kadroya geçiş sınavı, belediyeler yerine kamu kurumlarınca yapılacak. Taşeron firmalar eliyle temizlik, ulaştırma ağırlıklı işlerde çalışan personel, kamu kurumlarından gelen talebe göre kademeli olarak işe alınacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taseron-iscilere-kadro-sozu_145623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!