Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tatil Cenneti Çöpten Kurtulacak

Dünyanın en güzel tatil merkezlerinden biri olan Antalya'nın çöp sorunu, artık tarihe karışıyor. Yeni çöp depolama alanının yarın hizmete girmesi i

Akşam



b>Dünyanın en güzel tatil merkezlerinden biri olan Antalya'nın çöp sorunu, artık tarihe karışıyor. Yeni çöp depolama alanının yarın hizmete girmesi ile kötü koku ortadan kalkacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, yeni çöp depolama alanının açılmasıyla Antalya'da kötü kokunun tarihe karışacağını söyledi.

Başkan Kumbul, yeni çöp depolama alanının yarın törenle açılacağını bidirdi. Törene bütün Antalyalılar'ı beklediklerini ifade eden Başkan Kumbul, Kepez bölgesinde yapılan vahşi depolama sisteminin açılacak tesisle sona ereceğini bildirdi. Başkan Bekir Kumbul, 'Eski sistemde kentte kötü bir koku oluşuyordu. Bu durum artık tarihe karışacak'' dedi.

Yeni çöp depolama alanının temelinin, 5 Haziran 2001'de atıldığını belirten Bekir Kumbul, 100 hektarlık alanda 4'er hektarlık çukurlardan oluşan çöp depolama alanının, uluslararası standartlara sahip olduğunu, çöplerin depolandığı çukurların üzerlerinin çevreye uygun olarak ağaçlandırılacağını, çukurlarda depolanan çöplerden sızan suların da arıtılarak doğaya verileceğini anlattı. Merkezin 1.5 trilyon lirayı geçtiğini söyleyen Başkan Kumbul, alanda, ihtiyaca göre sürekli yeni çukurlar açılabileceğini ve uzun yıllar Antalya'nın ihtiyacına cevap verebileceğini bildirdi.

Bu arada, Kızıllı Yeni Çöp Depolama Merkezi'nde tüm hazırlıklar tamamlanarak, hizmete hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kızıllı'ya ulaşabilmesi için Büyükşehir Belediyesi önü, Cumhuriyet Meydanı, Güllük Zübeyde Hanım Parkı, Dokuma Fabrikası ve Konyaaltı Türkay Oteli önünden ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Törene Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in de katılacağı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tatil-cenneti-copten-kurtulacak_6686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!