Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TAV Gürcistan, IFC ve EBRD'den 54 milyon dolar kredi aldı

TAV Gürcistan, IFC ve EBRD'den 54 milyon dolar kredi aldı

Dünya Gazetesi



b>TAV Havalimanları Holding A.Ş.'nin yan kuruluşu TAV Urban Gürcistan Ltd. Şti., Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 27'şer milyon dolarlık kredi sağladı.

Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanları projelerinin finansmanında kullanılacak toplam 54 milyon dolarlık 11 yıl vadeli kredi, ilk bir yıl geri ödemesiz, geri kalan sürede de 6 ayda bir değişken ana para ödemesi şeklinde olacak ve liborartı 4,75 oranında faiz ödenecek.

TAV İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Sani Şener, kredi anlaşmalarının imzalandığı törende yaptığı konuşmada, Tiflis Havalimanı'nı bu yılın sonunda tamamlayıp işletmesini gerçekleştirmeyi, Batum Havalimanı'nın inşaatını ise 2007 yazından önce tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Şener, IFC ve EBRD'nin sağladığı kredilerin ülkeye ve Türk özel sektörüne duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki günlerde büyüme hedefleri doğrultusunda gerçekleştirecekleri yeni projeler ile bölgesel pazarlardaki güçlü atılımları ve katılacakları yeni ihalelerle, TAV'ın uluslararası itibarını daha da güçlendirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

EBRD Ulaşım Heyeti Direktörü Riccardo Puliti ise, Türkiye'nin dünyada özellikle altyapı alanında en önemli yap-işlet-devret projelerini gerçekleştiren ülkelerden biri olduğunu belirterek, sağlanan kredilerin IFC ve EBRD'nin Türk firmalarına duyduğu güveni gösterdiğini vurguladı.

IFC Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat da, havalimanı projesinin Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarda oynadıkları rolün belirgin bir örneği olduğunu kaydederek, "TAV ile gelecekte daha başka havalimanı yatırımlarında beraber çalışmayı ümit ediyoruz" dedi.

TAV, ortak girişim partneri olan Türk inşaat şirketi Urban ile birlikte Tiflis Uluslararası Havalimanı projesini 2005 yılında üstlenmişti.

Batum Uluslararası Havalimanı inşaatının temel atma töreni ise bu ay yapılırken, iki projenin toplam yatırım miktarının 77 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tav-gurcistan-ifc-ve-ebrdden-54-milyon-dolar-kredi-aldi_45783.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!