Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TAV, Tunus’ta İşi Yarıladı, Osmanlı Beyinin Arazisi Milyonları Konuk Edecek

Türkiye’nin en önemli havalimanlarıyla komşu ülkelerdeki birçok havaalanını işleten TAV Havalimanları Holding Afrika’nın önemli merkezlerinden Tunus’ta geçen yıl inşaat ve işletme ihalesini 40 yıllığına kazandığı, yılbaşında da arazisini devraldığı Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanı’nda kasım sonu itibarıyla işin yüzde 55’ini tamamladı.

Radikal Gazetesi
TAV, Tunus’ta İşi Yarıladı, Osmanlı Beyinin Arazisi Milyonları Konuk Edecek

Türkiye’nin en önemli havalimanlarıyla komşu ülkelerdeki birçok havaalanını işleten TAV Havalimanları Holding Afrika’nın önemli merkezlerinden Tunus’ta geçen yıl inşaat ve işletme ihalesini 40 yıllığına kazandığı, yılbaşında da arazisini devraldığı Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanı’nda kasım sonu itibarıyla işin yüzde 55’ini tamamladı.  Sıfırdan yapılmakta olan havalimanı 2009 yılının ikinci yarısında işletmeye açılacak. TAV aynı ihale kapsamında işletmesini üstlendiği Monastir Habib Bourgiba Uluslararası Hava Limanı’da 3-5 milyon avroluk yatırımla güzelleştirdi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Sani Şener’e göre Tunus’ta iş almaları Türklerin 127 yıl önce Osmanlı bir dost ülkeye yeniden dönmeleri anlamına geliyor. Osmanlılar 1534 yılında ayak bastıkları Tunus’u 18821 yılına kadar yönetmişler daha sonra da İmparatorluğun zayıfladığı dönemde yerlerini Fransızlara terk etmişler.

Duygulanıp ağladı

Bugün Tunus’ta Türkleri yani Osmanlıları kötü anan yok. TAV’ın ihale süreci ve sonrasında karşılaştığı dostça tavır da bunun en önemli kanıtı. Öyle ki Tunuslular zamanında Osmanlılara ait mülklerin tapu kayıtlarını bile değiştirmemişer. Enfidha’daki Zine El Abidine Ben Ali  Havalanınının inşaatına başlamak için arazinin tapusunu almak amacıyla Tapu İdaresi’ne giden TAV Havalimanları Holding yetkilisi gördüklerinden çok duygulanmış ve ağlamaya başlamış. Çünkü tapuda Enfidha’da havaalanının yapılacağı 58 dönümlük bataklık arazinin sahibi olarak 1956’ya kadar ‘Osmanlı beyi’ görülüyormuş ve bu bilgi de tapu kaydına zamanında ‘Osmanlı beyinin arazisi’ diye düşülmüş ve aradan geçen yıllara rağmen de hiç değiştirilmemiş

TAV Havalimanları Holding Tunus Direktörü Haluk Bilgi, o günkü duygularını  “Havalimanının sözleşmesinin hazırlıkları sırasında tapusunun 1956 yılına kadar Osmanlı beyine ait olduğunu görünce duygulanıp ağladım” dedi.
Bilgi, Monastır Habib Burgiba Uluslararası Havalimanı’nın işletmesini devraldıkları günlerde kendilerine yönelik şüphenin, Sani Şener’in TAV uçağıyla havalimanına inmesiyle ortadan kalktığıını belirterek ‘herkesin gözü uçaktan inen Sani beyde idi. Onlara dedi ki hiç kimse işinden olmayacak, artık hepiniz TAV ailesinin ferdisiniz. Gerçekten de kimse işini bugüne kadar kaybetmedi’ diye konuştu.

TAV yıl başında devraldığı arazide 2900 kişiyle Kuzey Afrika’nın en önemli havalimanını inşaa ediyor. Çalışanların 800’ü Türk. Sani Şener kasım sonu itibarıyla yüzde 55’ini tamamladıkları havaalanının ilk fazının hizmete gelecek yıl açılacağını belirterek ‘Tunus Avrupa’nın hemen her noktasına en fazla 2.5 saat uzaklıkta. Bu nedenle Avrupalılar için özellikle ekonomik kriz döneminde ulaşımın kolaylıgğı ve ucuzluğu nedeniyle iyi bir tatil merkezi. İnşa ettiğimiz havalanı bir anlamda tüm Kuzey Afrika’nın Avrupa’ya açılan kapısı da olacak’ diyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tav-tunusta-isi-yariladi-osmanli-beyinin-arazisi-milyonlari-konuk-edecek_65040.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!