Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TAV’a Yapılacak Ödeme Gereksiz

Atatürk Havalimanı’nın yüklenici firma ile imzalanan sözleşmeden iki yıl önce kapatıldığı için ödenecek kâr kaybının aslında “gereksiz” olduğu iddia edildi.

yapi.com.tr
TAV’a Yapılacak Ödeme Gereksiz

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) 2018 yılı Sayıştay Raporu, TBMM’ye sunuldu. Yeni yılda TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda görüşülecek raporda Atatürk Havalimanı’nın yüklenici firma ile imzalanan sözleşmeden iki yıl önce kapatıldığı için ödenecek kâr kaybının aslında “gereksiz” olduğu vurgulandı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; raporda, “İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş., DHMİ’nin YİD modeli ile İstanbul’da yeni bir havalimanı yapma hakkına sahip olduğunu ihaleye katılırken kabul etmiştir. Bu durumda, yeni havalimanının açılması nedeniyle TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş.’nin her hangi bir kar kaybı talebinde bulunamayacağı anlamına gelmektedir.” denildi.

Taşınmadan önce tadilat
Atatürk Havalimanı’nın belirli bölümlerinin taşınma işleminden aylar önce tadilata alındığı ve milyonlarca TL ödeme yapıldığı da ortaya çıktı. Rapora göre, Atatürk Havalimanı’ndaki devlet konukevinin yabancı ülke temsilcilerine uygun hale getirilmesi için 2018’de 6 milyon 382 bin TL harcandı.

“İstanbul’a yetmiyor” söylemiyle kapatılan Atatürk Havalimanıyla ilgili gerçeğin bu olmadığı ortaya çıktı. Rapora göre, 2018 yılında Atatürk Havalimanı’nın sadece yüzde 68’lik kısmı kullanıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tava-yapilacak-odeme-gereksiz_176891.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!