Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TBMM Lojmanları Mahkemelik Oluyor

Lojmanların kültür varlığı olarak tescili için Kültür Bakanlığı'na başvuran mimar Çinici, 'Sonuç beklemiyorum ama dava açacağım' diye konuştu.

Radikal Gazetesi/Fevzi KIZILKOYUN
TBMM Lojmanları Mahkemelik Oluyor

ıkımı süren TBMM lojmanlarının mimarı Behruz Çinici, lojmanların kültür varlığı olarak tescil edilmesi için Ankara Mimarlar Odası aracılığıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu. Çinici, "Kültür varlığı olarak tescil vermeyeceklerini biliyorum. Bu da bana tazminat hakkı doğuruyor. Üç gün içinde mahkemeye başvuracağım. Para peşinde değilim. Benden sonraki mimarların, telif haklarının korunması için çalışıyorum" diye konuştu.

Yeni bir konut projesi uygulanmak amacıyla yıkım çalışmaları süren TBMM lojmanlarının gerek ihalesi, gerekse telif haklarıyal ilgili tartışmalar sürüyor. Lojmanların Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devrinden sonra hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılan ihaleyi kazanan MESA-Aktürk-Emlak Pazarlama Konsorsiyumu, lojmanların yıkımına başladı.

Yıkım ruhsatı alındığını ve ona göre yıkımın başlatıldığını kaydeden yetkililer, "Madem bu binalar kültür varlığı niteliğinde, ihaleler yapılana, yıkım aşamasına gelene kadar neden başvuru olmadı. Başvuru yapılması için ihalelerin sonuçlanması, ortaya firmaların çıkması beklendi" diye sordu. Binaların antik bir değerinin olmadığını ifade eden yetkililer, "Mimari değeri konusunda da tescil yaptırılabilirdi" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tbmm-lojmanlari-mahkemelik-oluyor_51914.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!