Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD Özelleştirilmeyecek!

TCDD, Demiryolunun Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın demiryollarının serbestleşmesi hakkında olup bir özelleştirme kanunu olmadığı gibi, hiçbir şekilde demiryollarının özelleştirilmesinin de söz konusu olmadığını belirtti.

yapi.com.tr
TCDD Özelleştirilmeyecek!

TCDD, Demiryolunun Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın demiryollarının serbestleşmesi hakkında olup bir özelleştirme kanunu olmadığı gibi, hiçbir şekilde demiryollarının özelleştirilmesinin de söz konusu olmadığını belirtti.  TCDD, bazı basın yayın organlarında Demiryolunun Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın içeriğine dair "özelleştirme" vurgulu haberler yer aldığına dikkat çekerek, yaptığı açıklamada "Söz konusu kanun tasarısı demiryollarının serbestleşmesi hakkında olup bir özelleştirme kanunu olmadığı gibi, hiçbir şekilde demiryollarının özelleştirilmesi de söz konusu değildir" değerlendirmesinde bulundu. 
 

Tasarıyı protesto eden eylemcilerin "demiryolları halkındır, satılamaz" söylemlerinin hiçbir şekilde karşılığı bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, "Yasanının getirdiği herhangi bir satış, devir, vesaire söz konusu değildir. Demiryolu işletmeciliğinde tekel hakkının kaldırılmasının satış yahut özelleştirme olarak yansıtılması gerçekle bağdaşmamaktadır" denildi. 
 
Açıklamada, tasarıyı protesto etmek için Ankara’ya yürüme kararı alan grubun haberlerde iddia edildiği gibi işçiler olmadığı, demiryollarında örgütlü üç sendikadan yetkili olamayan bir sendikanın eylemi olduğu ve bunun 36 bin demiryolu çalışanının görüşünü yansıtmadığı belirtildi. Yasa tasarısının hiçbir demiryolcunun hak kaybına uğramasına müsaade etmediğine dikkat çekilen açıklamada, tasarının öngördüğü serbestleşme modelinde, TCDD’nin üç bağlı ortaklığına TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ilave edilerek dördüncü bağlı ortaklık kurulduğu ifade edildi.
 

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcdd-ozellestirilmeyecek-_106777.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!