Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TCDD'nin Çalışmasını Naziler'e Benzetti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, kent merkezindeki Yüksek Hızlı Tren (YHT) alt geçiş hattı üzerine Devlet Demiryolları tarafından yeşil alan olarak yapımına başlanılan ancak ödeneksizlikten durdurulan çalışmanın yeşil alandan çok beton yığını olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
TCDD'nin Çalışmasını Naziler'e Benzetti

DHA'nın haberine göre, Büyükerşen, "Hatta bazıları 'İkinci Dünya Savaşı'ndaki Nazilerin müttefiklerin Normandiya çıkarmasını önlemek için sahile dizdikleri koruganlara benziyor' benzetmesi yaptı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen belediye encümen salonunda basın toplantısı düzenledi.

AKP Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın dün YHT alt geçiş hattı üzerinde Devlet Demiryolları tarafından yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunduğunu belirten Büyükerşen konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu proje pek çok kere değişikliğe uğradı. Hatta ilk projemiz bulvara olacağı için Murat Mercan AK Parti milletvekiliydi o zaman. Bir basın toplantısında bunun Eskişehir'e ne büyük faydalar sağlayacağını, o bulvarın Eskişehir'in trafik sorunlarının çözümüne yardımcı olacağını ifade ettikten sonra 'Buraya Tayyip Erdoğan Bulvarı' adını koyacağız dedi. Ve de çok hoşumuza gitti bizim de. Devlet Demiryolları kolları sıvadı, işe başladı. Ancak Devlet Demiryolları değişiklik yaptı. Tünelin üstünü görsellerle bize tanıttılar. Yürüyüş yolu olacak, halk hedef alacak dediler. Tünelin üstü yeşil alan olarak görünüyordu. Buna da evet edik. Fakat işler yapılmaya başlayınca gördük ki yeşil alandan çok büyük bir beton yığını orta yere çıkıyor. Hatta bazıları 'İkinci Dünya Savaşı'ndaki Nazilerin müttefiklerin Normandiya Çıkarmasını önlemek için sahile dizdikleri koruganlara benziyor' benzetmesi yaptı. Herkes şikayet etti. Hangi partiden, hangi düşünceden olursa olsun herkes bu durumda memnun olmadı."

Yılmaz Büyükerşen çalışmaların ödenek yokluğu nedeniyle durdurduğunu belirterek buranın bulvar olmasını istedi. Bulvar olması halinde asfaltlama çalışmalarını kendilerinin yapabileceğini ifade eden Büyükerşen, "Bulvar olsun, kimin adını verirlerse versinler. Mülk onların olduğu için yapacakları esere istedikleri ismi verebilirler" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcddnin-calismasini-nazilere-benzetti_141003.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!