Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD'ye Facia Uyarısı

Emekli öğretmen Alan, Ödemiş-Torbalı hattında, beton traverslerdeki çatlakları cep telefonuyla kaydetti, "Bazılarının vidaları bile yok" dedi.

Milliyet Gazetesi
1 TCDD'ye Facia Uyarısı

Emekli öğretmen Alan, Ödemiş-Torbalı hattında, beton traverslerdeki çatlakları cep telefonuyla kaydetti, "Bazılarının vidaları bile yok" dedi.

İzmir-Aydın Demiryolu’nun Ödemiş-Torbalı arasındaki 55 kilometrelik hat iki yıl önce TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nce yenilendi. Raylar, tren hızlarının da saatte 60 kilometreden 100’e yükselmesini sağladı. Ancak beton traverslerde, trenlerin hızı ve doğa koşulları nedeniyle zamanla ciddi çatlaklar meydana geldi. Yaşadıkları tehlikenin farkında olmayan binlerce kişi, her gün karşılıklı olarak yapılan beş seferle Ödemiş-Torbalı-İzmir hattında tren yolculuğu yapıyor.

"Kontrolü yapılmıyor mu?"

Ödemiş’te yaşayan emekli öğretmen Mehmet Hayrettin Alan, bahçesinin yakınındaki Beytiköy İstasyonu yakınlarında, rayların bağlandığı traverslerde meydana gelen çatlakları, cep telefonuyla görüntüleyerek, tehlikeye dikkat çekti. Alan, "Traverslerden bazılarının vidaları bile yok. Saatte 100 kilometre hız yapan raybüslere bu traversler dayanır mı? Geçmişte yaşanan kazalardan hiç ders alınmıyor mu?" dedi.

TCDD 3’üncü Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, "Yeni bilgim oldu. Hemen gerekli incelemeyi yaptıracağım. Tehlike yaratacak bir durum söz konusuysa, gerekeni yapacağız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcddye-facia-uyarisi_66334.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Tüm dünyada en güvenilir toplu taşıma aracı olarak kullanılan demiryolu hattı malesef ülkemizde en güvenilmezler arasında. Demiryollarımıza yatırım yapmalıyız. Demir ağlarla ördük ve orada kaldı. Bunun için desteklenecek, aktif bir STK varsa üye olup hemen çalışmaya hazırım. Hava ve Kara yolundan önce ihtiyacımız olan bu. Kimya Y. Mühendisi YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!