Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TÇMB ve Vilayetler Birliği Beton Yolları Anlattı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)’nin Beton Yollar konusunda bilgilendirme ve değerlendirme seminerleri devam ediyor. Son olarak TÇMB ve T.C. Vilayetler Birliği tarafından Ankara’da “İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri’nde Beton Yol Maliyet Analizleri ve Uygulamaların faydaları gündeme alındı.

yapi.com.tr
TÇMB ve Vilayetler Birliği Beton Yolları Anlattı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ve T.C. Vilayetler Birliği tarafından düzenlenen İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri, Ankara Büyükhanlı Park Otel’de başladı. TÇMB CEO’su İsmail Bulut’un ve Vilayetler Birliği Genel Sekreteri Şefik Aygöl’ün açılış konuşmasını yaptığı seminerde Beton Yollar ve KÖYDES projesine ilişkin oturumlar düzenlendi. Ayrıca uzmanlar ve akademisyenler tarafından Türkiye genelinde yapılan uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÇMB CEO’su İsmail Bulut, “Beton Yolların, sağlam, ekonomik ve uzun ömürlü çözümler sunduğunu, aynı zamanda asfalt yollara alternatif oluşturarak rekabete katkı sağladığını ifade etti. Beton Yolların kullanımıyla artan rekabet ile birlikte %32 oranında tasarruf etmenin mümkün olduğunu vurguladı.

Sözü Bulut’tan devir alan Vilayetler Birliği Genel Sekreteri Şefik Aygöl, eğitim seminerlerinin İl Özel İdarelerinin Beton Yol çalışmalarına katkı sağladığını, olumlu geri dönüşler aldıklarını anlattı. Düzenledikleri eğitim ve seminerlerle, il özel idarelerinde oluşturdukları farkındalıktan dolayı Vilayetler Birliği’nden ve TÇMB’den görevli olan arkadaşlara, sunumlarıyla seminere katkıda bulunan akademisyenlere teşekkür etti.

Seminerde; TED Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Can Baran AKTAŞ, Beton Yol Yaşam Döngüsü ve Maliyet Analizi hakkında sunum yaptı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Özgür Yaman, “Neden Beton Yollar?” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Seminer TÇMB Teknik Asistanı Barış Akbelen’in, SSB ve BSK Yolların Kalınlık Tasarımı, Ekonomik Analizi ve Teknik Şartnamesi hakkındaki sunumu ile devam etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammet Vefa AKPINAR, Doğu Karadeniz Bölgesi Beton Yol Uygulamaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden katılan İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Yavuz ABUT Beton Yol Kalite Kontrol Uygulamalarını anlattı. Son olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa YURT, Samsun’da Beton Yol Uygulamalarıyla ilgili çalışmalardan bahsetti. Etkinliğin ilk günü Beton Yollar Paneliyle sona erdi, ikinci gün Keçiören Beton Yol Uygulama sahasına yapılan geziyle devam etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcmb-ve-vilayetler-birligi-beton-yollari-anlatti_168850.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!