Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TÇMB, Karayolu 4. Ulusal Kongresi’nde Yer Aldı

Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaklaşık 700 kişinin katıldığı Karayolu 4. Ulusal Kongresi’nde Beton Yol standı alanı ile yer alan TÇMB, katılımcılara tamamen yerli üretim olan beton yolların avantajları hakkında bilgilendirme yaptı.

yapi.com.tr
TÇMB, Karayolu 4. Ulusal Kongresi’nde Yer Aldı

TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi, 28-29 Kasım arasında KGM Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Beton Yol standı ile katılımcıların yoğun ilgisini çekerken, "Karayolu Yaşam Döngüsü Analizleri" başlıklı panelde yer alan TED Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Can Baran Aktaş’ın sunumunda yolların yaşam döngüsü maliyet analizi yapılmasının önemi yurtdışından örneklerle vurgulandı. ABD'de bulunan MIT Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarda, yolların yapımında sektörler arası rekabetin sektör içi rekabetten daha önemli olduğunun bulunduğu bilgisi verildi. Ayrıca, beton yolların sağlam ve uzun ömürlü olması sayesinde alternatiflerine göre ön plana çıktıkları ve mevcut yolların ilk yapım maliyetinden %80 fazla olması halinde bile Beton Yolların yaşam döngüsünde daha düşük maliyetli olduğunun üzerinde olduğu belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcmb-karayolu-4-ulusal-kongresinde-yer-aldi_169041.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!