Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TDİ, 15 Yıl Önce İBB’ye Devrettiği İskeleleri Geri İstedi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Kadir Topbaş döneminde belediyeye devredilen iskelelerin iadesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı.

yapi.com.tr
TDİ, 15 Yıl Önce İBB’ye Devrettiği İskeleleri Geri İstedi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Kadir Topbaş'ın başkan olduğu 2005 yılında iskeleleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devretmişti. TDİ, belediye başkanlığına Ekrem İmamoğlu seçildikten sonra iskelelerin amacı dışında kullanıldığı iddiası ile harekete geçti.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre; “30 gün içinde iskeleleri boşaltın” yazısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt alamadığını öne süren TDİ yönetimi, 2005 yılında yapılan protokolle İBB'ye devredilen iskelelerin geri alınması, iskelelerdeki ticari faaliyetlerden elde edilen gelirlerin TDİ'ye iade edilmesi için dava açtı.

“Vakıflara peşkeş çekilirken aklınız neredeydi?”
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Atila Sertel, Türkiye Denizcilik İşletmeleri hesaplarının görüşüldüğü alt komisyon toplantısında konuyu gündeme getirerek, “Bu iskeleler yolcu taşımacılığının yanında birtakım vakıflara peşkeş çekilirken 15 yıl boyunca göz yumdunuz da şimdi mi aklınız başınıza geldi? Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşmaktan ve hasmane tutumla yaklaşmaktan vazgeçin.” dedi.

“Vakıflara verilirken göz yumdunuz”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'li başkanlar tarafından yönetilirken uygulamaya ses çıkarmayan TDİ yönetimini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle konuştu: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TDİ 15 Mart 2005 tarihinde bir protokol yapıyor ve kuruma ait olan iskeleleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devrediyor. Ekrem İmamoğlu 2019 yılında belediye başkanı seçildikten sonra, 2020 yılında bu iskeleleri geri almak için harekete geçiyor. Son olarak 30 gün içinde boşaltmaları isteniyor. İBB bu iskeleleri boşaltmayınca da mahkemeye veriliyor.

Bu iskeleler amacı dışında kullanılıyorsa da buna izin veren Ekrem İmamoğlu değil, geçmişteki belediye başkanlarıdır. Aksine Büyükada örneğinde gördüğümüz gibi TÜGVA'ya verilen yeri yeniden halka kazandırmak için gayret gösterilmiştir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tdi-15-yil-once-ibbye-devrettigi-iskeleleri-geri-istedi_189150.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!