Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İkiz Kuleler TOBB’un oldu

Tekel Kulelerine Talip Çıkmadı, Süre Uzatıldı

Bugüne kadar yaklaşık 140 milyon dolar harcanan Tekel'in ikiz kuleleri için tek alıcı yine 70 milyon dolar veren TOBB oldu.

Vatan
Tekel Kulelerine Talip Çıkmadı, Süre Uzatıldı

ugüne kadar yaklaşık 140 milyon dolar harcanan Tekel'in ikiz kuleleri için tek alıcı yine 70 milyon dolar veren TOBB oldu. İhaleye ikinci bir alıcı gelmeyince sürenin bir ay uzatılmasına karar verildi. Başbakan Erdoğan TOBB'dan en az 100 milyon dolar vermesini istiyor.

Geçtiğimiz yıl ihaleye çıkarılan ancak satılamayan Tekel ikiz kulelerinin ikinci satış ihalesinde de son teklif verme süresi bir ay uzatıldı. Süre uzatımının ikiz kulelerin TOBB'a satışını sağlamak konusundaki formül arayışından kaynaklandığı öğrenildi. TOBB, ikiz kulelerin geçtiğimiz yılki ihalesinde 70 milyon dolarlık fiyat teklifiyle tek alıcı olmuş ancak yasa gereği saüşın tek teklife yapılamayacak olması nedeniyle ihale iptal edilmişti. Şimdi İdare, TOBB'un yanına ikinci bir teklif bularak ihalenin iptalini önlemeye ve ikiz kuleleri TOBB'a satmaya çalışacak. Aksi halde bu ihalenin de iptal edilmesi gündeme gelecek. Ancak 4046 sayılı yasa gereği, İdare tek teklif de olsa üçüncü ihalede ikiz kuleleri satabilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 18 Mayıs 2005 tarihinde satış ilanına çıktığı ikiz kuleler için TOBB dışında hiçbir teklif gelmemesi nedeniyle sıkıntıya girdi. Yasal olarak îdare'nin kuleleri satabilmesi için en az iki teklif alması gerekiyor. Ancak ihaleye son teklif verme tarihi bugün mesai saati bitiminde sona eriyordu. Bu durumda sadece TOBB'un teklifi nedeniyle ihalenin iptal edilmesi kaçınılmaz olacaktı.

Başbakan TOBB'un almasını istiyor TOBB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir süre önce Başbakan Erdoğan, TOBB'a 'ikiz kuleleri satın almasının doğru olacağı' yönünde görüş bildirdi. AB sürecinde yeni bir yapılanmaya giderek çalışma komisyonlarını artırmayı ve ek binalarıyla birlikte tüm birimlerini genel merkez olarak kullanacağı ikiz kulelerde toplamayı planlayan TOBB da Başbakan'ın bu telkinini dikkate aldı. Geçen yıl ikiz kulelere ilişkin bir değer tespiti yaptıran ve 140 bin m2'lik kullanım alanı olan ikiz kuleler için m2'sine 500 dolar değer biçen TOBB, fiyat teklifini de 70 milyon dolar olarak yönetim kurulunda onayladı.

Ancak Başbakan Erdoğan'ın, 'söz konusu fiyatın düşük olduğu, kulelerin 100 milyon dolar fiyatı hakettiği' yönünde görüş belirtmesi sonucunda kuleler için de yeni bir fiyat pazarlığı başladı. TOBB'un, fiyati Başbakan'ı ikna edecek düzeye çekmenin yollarını aradığı iddia ediliyor. İkiz kulelerin yapımı için şu ana kadar 130-140 milyon dolarlık harcama yapıldığı belirtiliyor. Emlakçılar da söz konusu binaların rayicinin en az 98 milyon dolar olması gerektiği konusunda birleşiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tekel-kulelerine-talip-cikmadi-sure-uzatildi_28769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!