Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İkiz Kuleler TOBB’un oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TEKEL’in İkiz Kuleler’ine 100 milyon YTL’ye satın aldı.

NTV-MSNBC
İkiz Kuleler TOBB’un oldu

ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TEKEL’in İkiz Kuleler’ine 100 milyon YTL’ye satın aldı. Kulelerden biri TOBB Genel Merkezi yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından TEKEL’e ait Ankara Bilkent’teki Baş Müdürlük Binası niteliğindeki İkiz Kuleler, 100 milyon dolara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne satıldı. İhale Komisyonu Başkanı ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kazım Çalışkan başkanlığında yapılan ihaleye TOBB ile Yenigün İnşaat katıldı. İhalede kapalı olarak alınan yazılı tekliflerin ardında, İkiz Kuleler 97 milyon dolar üzerinden 1 milyon dolar artırım aralığıyla açık artırmaya çıkarıldı.

TOBB teklifini açık artırmada 98 milyon dolara çıkarırken, Yenigün İnşaat ihaleden çekildiğini açıkladı. Daha sonra İhale Komisyon Başkanı ile TOBB arasında yapılan pazarlıkla TOBB teklifini 100 milyon dolara yükseltti. İhale sonucu Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun onayından sonra kesinleşecek.

TOBB GENEL MERKEZİ OLACAK
TOBB Başkan Yardımcısı Zafer Çağlayan, binanın TOBB’un Genel Merkezi olacağını söyledi. Nihai pazarlık görüşmeleri sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, ihaleye girerken tekliflerinin bu olmadığını, psikolojik bir rakam olduğu için 100 milyon dolara ulaşıldığını belirtti.

Bu bedeli nasıl ödeyeceklerine, önümüzdeki günlerde karar vereceklerini söyleyen Çağlayan, “Hepimize hayırlı olsun” dedi. TOBB’un özelleştirme konusundaki görüşlerinin bilindiğini hatırlatan Çağlayan, kamunun bir an önce ekonomiden çıkması gerektiğini kaydetti.

ÖİB’nin İkiz Kuleler için Mayıs ayında açtığı ihalede son teklif verme tarihi 17 Haziran 2005’te dolmuş ve iki teklif alınmıştı. İkiz Kuleler, daha önce de satışa çıkarılmış ancak tek teklif gelmesi nedeniyle ihale iptal edilmişti.

124 MİLYON DOLAR HARCANDI
Başlangıçta TEKEL’in kendi birimleri için tek blok olarak projelendirilen binanın yapımı Ceylan İnşaat tarafından üstlenilmişti.

Daha sonra binaya Başbakanlık talip olunca ikinci blok yapıldı, ardından da Başbakanlık’ın İkiz Kuleler’e taşınmasından vazgeçildi. 1988 yılında inşaatına başlanılan ve “akıllı bina teknolojisine göre” yapılan İkiz Kuleler’e bugüne kadar 124 milyon dolar harcandığını belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikiz-kuleler-tobbun-oldu_30793.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!