Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tekel'in 'İkiz Kulelerine' İki Teklif

Tekel'in 'ikiz kulelerine' TOBB ve Yenigün İnşaat talip oldu. Önümüzdeki hafta pazarlık ve açık artırmanın ardından satış işlemi tamamlanacak.

Radikal
Tekel'in 'İkiz Kulelerine' İki Teklif

ekel'e ait 'ikiz kulelerin' satışı için çıkılan ihaleye biri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) biri de Yenigün İnşaat olmak üzere iki teklif geldi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Kazım Çalışkan, son teklif verme tarihi geçtiğimiz cuma günü sona ermeden ihaleye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, teklif zarflarının önceki günkü komisyon toplantısında açıldığını söyledi.

Çalışkan, TOBB'un 84.3 milyon dolarlık teklif verdiği haberlerinin ise gerçeği yansıtmadığını, teklifler içinde böyle bir rakamın bulunmadığını vurguladı.

Maliyet değil piyasa değeri
Çalışkan, zarfların açılmamış olduğunun ihale komisyonu ve teklif sahipleri tarafından tespit edildiğini, zarfların bundan sonra açıldığını belirtti. Öncelikle gerekli belgelerin incelendiğini bunun ardından fiyat zarflarının açıldığını söyleyen Çalışkan, önümüzdeki hafta alıcı firmalar ile bire bir pazarlık görüşmeleri yapılacağını, en yüksek fiyatı veren firmanın teklifinin Özelleştirme Yüksek Kurulu'na sunulacağını kaydetti.

İhale Komisyonu Başkanı Çalışkan, 'ikiz kuleler'in maliyeti ve satış fiyatı üzerindeki spekülasyonlara da değinerek, satış için maliyetin gerçek bir gösterge olarak alınamayacağını, piyasa değerinin esas alınacağını ifade etti. İhalede iddia edildiği gibi bir peşkeş çekilmesi durumunun da olmadığını savunan Çalışkan, "Madem öyle neden daha fazla kişi burayı almak için gelmiyor" diye sordu.

Basında çıkan haberlerde, Tekel'e ait ikiz kuleler için devletin yaptığı harcamaların altında fiyat teklif geldiği ve 84.3 milyon dolarlık teklifin kabul edilmesi halinde devletin 50 milyon dolar zarara uğratılacağı iddia edilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tekelin-ikiz-kulelerine-iki-teklif_30639.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!