Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tekfen-OZ'dan Kağıthane'ye 100 Milyon Dolarlık Proje

Tekfen-OZ, gelişen ulaşım altyapısı ve kent merkezine yakınlığının sağladığı avantajlarla Avrupa yakasının yeni “Merkezi İş Alanı” haline gelecek olan ilçede “Kâğıthane OfisPark” projesinin yapımına başlıyor. “Kâğıthane OfisPark”’ın mimari projesini ünlü mimar Emre Arolat üstlendi.. Arolat, “Kâğıthane OfisPark” projesiyle gayrimenkul sektörünün

yapi.com.tr
1 Tekfen-OZ'dan Kağıthane'ye 100 Milyon Dolarlık Proje

Tekfen-OZ, gelişen ulaşım altyapısı ve kent merkezine yakınlığının sağladığı avantajlarla Avrupa yakasının yeni “Merkezi İş Alanı” haline gelecek olan ilçede “Kâğıthane OfisPark” projesinin yapımına başlıyor. “Kâğıthane OfisPark”’ın mimari projesini ünlü mimar Emre Arolat üstlendi.. Arolat, “Kâğıthane OfisPark” projesiyle gayrimenkul sektörünün önemli uluslararası organizasyonlarından MIPIM’de “Architectural Review Future Project Awards 2009” ödülünü de kazandı.

Levent merkezi iş alanının uzantısı olarak gelişecek Kâğıthane bölgesinde yatırım kararı alan Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. yenilikçi yaklaşımı ve sürdürülebilirlik anlayışı ile bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak. Kâğıthane’nin kentsel dönüşüm sürecine büyük katkı sağlayacak Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş’nin Kâğıthane OfisPark Projesi’nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel ve proje mimari Emre Arolat  katıldı.

Geleceğin ilçesi: Kâğıthane…

Kâğıthane İlçesi’nin kentsel dönüşüm sayesinde İstanbul’un önemli merkezlerinden biri haline geleceğini söyleyen Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tarihsel geçmişi ile de dikkat çeken Kâğıthane ilçesine yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi. Bunun için önemli yatırım kararları aldıklarını ve bu konuda bölgeye yatırım yapacak yatırımcılara da gereken desteği sağlayacaklarını kaydeden Kılıç, “Kâğıthane ilçesi önemli bir değişimin eşiğindedir. İlçemizde ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’ne hız kazandırdık. Bu projeleri gerçekleştirirken özel sektörün de yanımızda olmasını istiyoruz. Bu anlamda Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş’ye bölgemize yapacağı yatırımlar için şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projeleri öncelikli

İlçede ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’ kapsamında ‘3 D’ Projeleri olarak tanımlanan bir dizi çalışma yapıldığını kaydeden Başkan Kılıç, bunların Deniz Suyu Projesi, Tarihi Demiryolu Projesi ve Cendere Vadisi Dönüşüm Projesi olduğunu belirtti. Deniz Suyu Projesi’nin Baltalimanı’ndan başlayarak 5 km.lik bir tünel/boru hattı sistemiyle saniyede 3 m3 su pompalayarak, Kâğıthane Deresi’ne verilecek projenin 2011’de tamamlanacağını öngören Kılıç, bunun için 29,5 milyon dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

Belediye olarak yapacakları ikinci önemli projenin ‘Tarihi Demiryolu’ projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Fazlı Kılıç, bu projeyle de 1. Dünya Savaşı’nda şehrin elektriğini sağlamak için gerekli kömürün ulaştırılması için kurulan demiryolunun yeniden inşa edileceğini vurguladı. İlçenin 3. ve en önemli projesinin Cendere Vadisi Dönüşümü olduğunu ifade eden Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, vadideki sanayi bölgesine ticari fonksiyon kazandırılmasıyla yeni bir ekonomik-sosyal ve kültürel yaşam alanı yaratacaklarını kaydetti. Kılıç, “Tüm bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte Kâğıthane önümüzdeki dönemde İstanbul Avrupa Yakası’nın önemli iş merkezlerinden biri olacaktır” dedi.

Tekfen-OZ’dan büyük yatırım

Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş Genel Müdürü Ömer Egesel ise toplantıda yaptığı konuşmada grup olarak Kâğıthane bölgesinin taşıdığı potansiyele inandıklarını ve bu nedenle de bölgeye yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Kâğıthane’de başlatılacak proje değerinin yaklaşık olarak 100 milyon dolar olacağını kaydeden Egesel, Kâğıthane’yi İhalihazırda stanbul’un en önemli Merkezi İş alanı (MİA)  konumundaki Levent bölgesinin direkt uzantısı olarak gelişecek bir bölge olacağını kaydetti. Kâğıthane’nin Avrupa yakasının en önemli merkezlerine yakınlığı ile dikkat çektiğini belirten Egesel şunları söyledi:

“Kâğıthane, Levent- Maslak merkezi iş alanının yanı başında bir bölgedir. Bölgenin kent merkezine yakın konumu ve kolay ulaşılabilirliği burayı geleceğin en önemli çekim noktalarından biri haline getirecektir. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin de verdiği destekle birlikte Kâğıthane Belediyesi’nde ulaşım ve altyapı sistemi konusunda önemli atılımlar yapmıştır.

Tekfen-OZ keyifli çalışma alanları yaratır

Tekfen Emlak Geliştirme Grubu şirketlerinden Tekfen-OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş’nin yenilikçilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda kullanıcıya yüksek konfor standartlarıyla birlikte verimlilik sağlamayı amaçladığını kaydeden Egesel, şirket olarak keyifli çalışma ve yaşam alanları yarattıklarını söyledi. Egesel, “Tekfen-OZ, ‘Levent Ofis’ projemiz ile başlattığımız Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sertifikası almaya yönelik çalışmalarımız Kâğıthane OfisPark projemizde de sürdürüyoruz. LEED kriterleri ilk aşamada proje maliyetini yükseltse de, uzun dönemli bakıldığında yarattığı katma değer ve yapının kullanım ve işletim maliyetinde son kullanıcılar açısından önemli avantajlar da sağlıyor” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/tekfen-ozdan-kagithaneye-100-milyon-dolarlik-proje_71297.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 1 - bütün bu projeler güzel ancak GÜLTEPE' NİN LEVENT GİRİŞ ÇIKIŞINA ÇÖZÜM GETİRMEDEN BİR YERE VARILAMAZ. 2- GÜLTEPE ANA CADDENİN NEREDEYSE HER İKİ YANINA PARK EDEN TAŞIT SORUNU HALLEDİLEMEZSE BİR SONUCA VARILAMAZ. 3 - BELEDİYENİN TÜM İYİ NİYETLİ , TEMİZLİK ŞİRKETİNİN TÜM İYİ NİYETLİ ÇALIŞMALARINA RAĞMEN GÜLTEPE MEYDAN VE SOKAKLARINDAKİ ÇÖP SORUNU ORTADAN BİR ŞEKİLDE KALDIRILAMAZSA MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURULAMAZSA SİZİN ÇAĞDAŞ İŞ MERKEZLERİNİZİN DEĞERİ GERÇEK DEĞERİNİ BULAMAZ. 4 - TÜM CADDE VE ÖZELLİKLE SOKAKLAR HER KARIŞI HERŞEYE RAĞMEN YEŞİLLENDİRİLEMEZSE. YER YOK, TEMELİMİZ ETKİLENİR GİBİ İTİRAZLARA RAĞMEN ZAKKUM, GÜL, ÇAM VB AĞAÇLANDIRMALAR İLE ÇEVRE GİYDİRMELER YAPILMAZSA BİR YERE VARILAMAZ.. 5 - BİR KARIŞ BOŞLUK BİLE PARK HAVASI VERİLEREK DEĞERLENDİRİLMELİ 6 - KURULAN SOKAK PAZARLARINA BİR BAŞKA ÇÖZÜM ARANMALI SAYGILARIMLA. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!