Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tekfen'in Net Kârı 330 Milyon Lira Oldu

Tekfen Grubu, geçen yıl konsolide bazda 4 milyar 737 milyon TL ciro ve 330 milyon lira net kâr elde etti.

yapi.com.tr/AA
Tekfen'in Net Kârı 330 Milyon Lira Oldu

Tekfen Holding'den 2016 mali sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2016'da kuruluşunun 60'ıncı yıl dönümünü kutlayan ve 14 bin 295 çalışana sahip Tekfen Grubu, konsolide bazda 4 milyar 737 milyon lira ciro, 529 milyon lira faiz, vergi, amortisman öncesi kâr (FAVÖK) ve 330 milyon lira net kâr yarattı.

2016 sonunda Tekfen Grubu'nun aktif büyüklüğü 6 milyar 669 milyon lira, öz kaynak büyüklüğü ise 2 milyar 379 milyon lira oldu.

Tekfen'in 2016 yılı iş hacmi içinde yüzde 59,6 pay ile önemli bir yere sahip olan taahhüt grubu, geçen yıl 2 milyar 823 milyon lira ciro ve 81 milyon lira net kâr elde etti.

Grup, 2016 yılı içinde Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kompresör ve ölçüm istasyonlarına ilişkin mühendislik-tedarik-yapım işleri, Azerbaycan'da Vergi Bakanlığı binası inşaatı, Suudi Arabistan'da Yanbu-Cidde arasında inşa edilecek boru hattı ve Doğuş İnşaat ile birlikte Ankâra-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkârahisar-Uşak Kesimi ile Afyonkârahisar direkt geçişi altyapı inşaatı gibi pek çok yeni işi portföyüne kattı.

Katar'da alınan Al Khor Expressway otoyol projesi, 2,1 milyar dolar tutarındaki bedeliyle Tekfen Taahhüt Grubu'nun bugüne kadar tek bir mukavelede imzaladığı en büyük iş olurken, 2016 sonu itibarıyla kalan iş miktarı büyüklüğü yaklaşık 3,67 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

ETİKETLER: Tekfen
http://www.yapi.com.tr/haberler/tekfenin-net-kari-330-milyon-lira-oldu_156467.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!