Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Teknik Gibi Görülen Sorunlar Politik Tercihlerin Sonucudur''

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'nca, 14 Ocak'ta Marmara Bölgesi'nde yaşanan elektrik kesintisinin, ''elektrik hizmetine yönelik politik tercihlerin sonucu olduğu'' savunuldu.

yapi.com.tr / AA
''Teknik Gibi Görülen Sorunlar Politik Tercihlerin Sonucudur''

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 42. Dönem Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 14 Ocak'ta Marmara Bölgesi'nde yaşanan elektrik sistemindeki çökmenin, ülkenin elektrik sisteminin sorunlar yumağına dolandığını ortaya koyduğu öne sürüldü.

Açıklamada, elektrik enerjisi talebinin en fazla olduğu bölge olan İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde 14 Ocak Cumartesi günü yaşanan sistem çökmesinin, 2006 yılında 13 ilde 6 saatlik büyük elektrik kesintisinin ardından ikinci büyük sistem çökmesi olduğu ifade edildi.

Yaşanan sistem çökmesine ilişkin olarak resmi bir açıklama yapılmadığı, Bursa Doğalgaz Santrali'ni iletim sistemine bağlayan teçhizatta ve Adapazarı trafo merkezinde meydana gelen artçı iki arızadan kaynaklandığı şeklinde bilgi geldiği kaydedilen açıklamada, şu görüşler dile getirildi:

''Kesinti ile birlikte elektrik talebinin diğer hattan karşılanmaya çalışıldığı, o hattın da çöktüğü, böylece zincirleme şekilde devreden çıkan sistemin genel bir kesintiye dönüştüğü belirtilmektedir. Teknik gibi görülen sorunların elektrik hizmetine yönelik politik tercihlerin sonucu olduğu açıktır. Elektrik üretim-iletim ve dağıtım sisteminin parçalanması, planlamaya son verilmesi, kamu inisiyatifinin ortadan kaldırılması ve insanların tüm yaşamını doğrudan etkileyen elektrik gibi bir kamu hizmetinin serbest piyasaya bırakılması, sistemde yaşanan çökmenin asıl sorumlusudur.''

ETİKETLER: kurum enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/teknik-gibi-gorulen-sorunlar-politik-tercihlerin-sonucudur_90443.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!