Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Teknik Yapı, 2011'de 6 Bin Konutla 1,5 Milyar Lira Hedefliyor

Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yaptığı yazılı açıklamada, konut sektörünün 2011'de rotasında zorlu dönemler yaşanacağı öngörüsünde bulunarak, deneyimli ve markalı firmaların fazla sarsılmadan hedefine ulaşacağını belirtti.

yapi.com.tr / AA
Teknik Yapı, 2011'de 6 Bin Konutla 1,5 Milyar Lira Hedefliyor

STRONG>Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yaptığı yazılı açıklamada, konut sektörünün 2011'de rotasında zorlu dönemler yaşanacağı öngörüsünde bulunarak, deneyimli ve markalı firmaların fazla sarsılmadan hedefine ulaşacağını belirtti.

2011 hedefine başarıyla ulaşacak markalardan birinin Teknik Yapı olacağını vurgulayan Durbakayım, 2011'de yaklaşık 6 bin konut yaparak 1,5 milyar liralık ekonomik değer yaratmayı hedeflediklerini kaydetti.

Konut satışlarında fiyat, faiz ve markanın yanı sıra düşük aidatların belirleyici rol oynayacağı, gelecek yıl cari açığın büyümesi, genel seçim ve uluslararası mali krizde çıkabilecek ikinci dalganın konut sektörünün önüne çıkabilecek engeller olduğuna dikkati çeken Durbakayım, ''Genel ekonomiyi ve ekonominin dinamosu olan gayrimenkul sektörünü direkt etkileyebilecek bu engeller, sektörümüzde genele yayılan bir durgunluk yaratacak gibi görünüyor. Ancak geçtiğimiz son 3 yılda olduğu gibi yatırımlarına ara vermeden devam eden markalar, yeni projelerini pazara sunacaktır'' yorumunu yaptı.

Gelecek yılı etkisi altına alacak kısa vadeli daralmaların siyasi ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak yaşanacağının altını çizen Durbakayım, gayrimenkul sektöründeki sıkıntının en fazla hissedileceği dönemin yıl ortasına denk düşeceğini öngördü.

Genel seçimler ile yaz tatilinin birleşmesinin 2011 yılı üçüncü çeyreğinde büyüme açısından eksi sonuçlar ortaya koyacağına işaret eden Durbakayım, bu daralmanın, istikrarlı büyüyen ve kendini kabul ettirmiş inşaat firmalarının özellikle yılın ilk çeyreği ile yılın ikinci yarısından sonra devreye alacağı yeni projelerle pozitife dönmesini beklediğini vurguladı.

Konut sektöründe yıl sonunda en azından tek haneli bir büyüme gerçekleşeceğini tahmin ettiğini dile getiren Durbakayım, ''Diğer taraftan, 2011'deki konut fiyatlarının hiçbir zaman durmayacağını, sürekli artacağını söylemek yanlış olmaz. Her zaman olduğu gibi sınırlı arsa ham maddesine bağlı olarak konut fiyatları artış gösterecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

Tuzla'da 1 milyar lira büyüklüğünde proje

Umut Durbakayım, Teknik Yapı'nın faaliyetlerine değinirken de son yıllarda rutin hale gelen yıllık ortalama 1.500 yeni konut arzını 2011 yılında en az yüzde 30 artırarak 2.000 yeni konutun temelini atmayı hedeflediklerini, bu hedefe ulaşmak için arsa stokunun bir kısmı için sözleşme imzalandığını, gündemde olan diğer projelerden biri olan Tuzla ihalesinin sonuçlanmasıyla büyüme hedefinin yüzde 150'ye yükseltildiğini bildirdi.

Genel olarak Kartal, Samandıra, Tuzla ve Maltepe'de oluşturulacak arsa stoku üzerinde konut ve rezidans ağırlıklı projelere ağırlık verileceğini ifade eden Durbakayım, satın alma işlemini gerçekleştirdikleri arsaların ilki üzerinde yükselecek olan yaklaşık 500 konuttan oluşan projeyi mart veya nisan ayında hayata geçirmeyi düşündüklerini belirtti.

2011'deki ikinci projelerinin ise Tuzla'da yer alan toplam 300 bin 566 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşeceğini, projeyi Emlak GYO ile yapacakları hasılat paylaşım modeline bağlı kalarak hayata geçireceklerini kaydeden Durbakayım, Tuzla'nın konumuna uygun, ekonomik değerleri ön planda tutan yaklaşık 5 bin 500 konuttan oluşan mini bir şehir yapacaklarını, proje büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar lira büyüklüğünde olmasını öngördüklerini bildirdi.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/teknik-yapi-2011de-6-bin-konutla-1-5-milyar-lira-hedefliyor_84570.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!