Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Teknosel, 2011’den Umutlu

Geçen yılı yüzde 50 ciro artışıyla geride bıraktıklarını belirten Tolga Önel, bu yılın ilk çeyreğinde teklif ve aktif proje sayısında yüzde 50 artış yakaladıklarını, bu yılın üretken ve faydalı bir yıl olacağını düşündüklerini ifade etti.

kobiden.com
Teknosel, 2011’den Umutlu

Teknosel Teknolojik Yapı Ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü H. Tolga Önel, geçen yıl 2009’a göre cirolarında yüzde 50 artış yakaladıklarını belirterek, 2011 yılına da iyi başladıklarını kaydetti. Önel, “Bu yılın ilk çeyreğine baktığımızda, verilen teklifler baz alındığında geçen yıla göre teklif ve aktif proje sayısında yüzde 50 gibi bir artış olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Firma olarak geçen yılı, insan kaynağına ve firmaya yeni katılan kişilerin eğitimine yatırım yaparak geçirdiklerini aktaran Önel, bunun sonuçlarını bu sene alacaklarını kaydetti. İthalatçı bir firma olduklarını ve yapı sektöründeki tüm yenilikleri takip ederek bunları Türkiye pazarına sunduklarını belirten Önel, pazardaki eksikleri tespit ederek, ürün grubunu firma organizasyonuyla eşdeğer şekilde büyütmenin ana amaçları olduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmalar sonucunda 2010’da ürün grubuna SVK markasını eklediklerini belirten Önel, “Aynı şekilde metal çatı ve cephe konularında tüm ürün gamını tamamlamak adına Otefal markasını, Nedzink Bakır grubunu ürün gamımıza dahil ettik. Bundan sonraki çalışmalarımız, enerji kullanımının ve sarfiyatının önem kazandığı günümüzde, doğal enerji sistemlerinin mimariye ve yapılara katabileceği yararlar üzerine olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu yılın, üretken ve faydalı bir yıl olacağını düşündüklerini ifade eden Önel, ana hedeflerinin 2008’de maximum noktaya ulaşmış satış rakamlarının üzerinde bir satış performansı gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Yakalayacakları ivmeyle, firma organizasyonunu daha profesyonel hale getirmenin bir diğer amaçları olduğunu da söyleyen Önel, “Firmamız, yapı sektörüne kaliteli malzeme sunmanın yanı sıra kaliteli hizmet sunma amacında. 2011 senesinin bunları gerçekleştirebilmemiz adına iyi bir sene olacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

“Vizyonumuz, pazardaki önemli aktörlerden biri olmak”

Teknosel Teknolojik Yapı Ürünleri’nin 1998 yılında kurulduğunu anımsatan Önel, giydirme cephe sistemleri, temel ve çatı yalıtımları, titanyum çinko çatı ve cephe sistemleri konularında dünyanın seçkin firmalarının Türkiye temsilciliğini yaptıklarını söyledi.

Önel, firmalarının giydirme cephe kaplamaları konusunda Terracotta panel grubunda Alphaton (Almanya) ve Faveton (İspanya) firmalarının; doğal ahşap kaplamalar grubunda Parklex (İspanya) ve WRC-Kızıl Sedir (Kanada) firmalarının; çimento bazlı yonga levha kaplamalarında SVK (Belçika) firmasının; paslanmaz çelik ağlar konusunda Potter&Soar (İngiltere) firmasının ve titanyum çinko cephe sistemlerinde Nedzink (Hollanda) firmasının Türkiye temsilciliğini yaptığının bilgisini verdi. Önel, “Metal çatı kaplamaları konusunda da faaliyet gösteren firmamız, titanyum çinko ve bakır kaplamalar ürün grubunda Nedzink (Hollanda), boyalı alüminyum kaplamalar konusunda Otefal (İtalya) firmalarıyla çalışıyor” dedi. Önel, “Firmamızın vizyonu, çağdaş ve çevreye saygılı mimari ürünler konusunda pazardaki önemli aktörlerden biri olmak” diye konuştu.

“2011, sektör için iyi bir yıl olacak”

Türkiye’nin global ekonomideki dalgalanmalardan ister istemez etkilendiğini ifade eden Tolga Önel, 2005-2008 döneminde her sene ortalama yüzde 25 büyüyen yapı malzemeleri sektörünün, 2009 yılında yüzde 35-40 civarında küçüldüğünü hatırlattı. Önel, şu anda sektörün 2006’deki büyüklüğüne ulaştığı belirterek, firmaların yeni yatırım yapmasının ve yeni personel istihdam edebilmesinin son derece zor olduğu bir dönem yaşandığını kaydetti. Yapı ürünleri sektörünün, 2011 yılını iyi bir şekilde geride bırakacağını öngördüklerini belirten Önel, özellikle Türki cumhuriyetlerdeki yeni yatırımların, Türk firmalarının Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Arap yarımadasındaki yeni projelerinin sektöre olumlu yansıyacağını ifade etti.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/teknosel-2011den-umutlu-_86107.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!