Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TEMA: Nehirlerin Özelleştirilmesi Anayasa'ya Aykırı

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), nehirlerin özelleştirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

Milliyet Gazetesi



b>Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), nehirlerin özelleştirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. TEMA Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Türk Dil Kurumu'na göre özelleştirmenin "Devlete ait taşınır, taşınmaz malların teklif alma ya da ihale yoluyla satışını yapma" anlamına geldiği ve Anayasa'nın 168. maddesinde "Tabii servetler ve kaynaklar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Bunların aranması ve işletilmesi hakkı devlete aittir" ifadesinin yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Açıkça görülmektedir ki, nehirlerin özelleştirilmesi Anayasa'ya aykırıdır ve gerçekleştirilmesi mümkün değildir" denildi.
TEMA Vakfı'nın kuraklıkla mücadele için, suların devletin gözetim ve yönetimi altında olduğu yönünde Anayasa'ya bir hüküm konulmasını talep ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Kentlerde su kullanımında bütün tasarruf önlemleri alınmalı, şebeke su kayıpları engellenmeli, kentsel atık suların tamamı arıtılarak tarımsal su kullanımına geri dönüştürülmelidir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tema-nehirlerin-ozellestirilmesi-anayasaya-aykiri_55901.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!