Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tenis Kortuna 'Camii Projesi' Site Sakinlerini Şaşırttı

Ataşehir'de bulunan ve 2000 yılında tamamlanan Flora Evleri'ni yanan şirketin yeşil alan olarak terk ettiği daha sonra da parasıyla kiralayıp spor alanları olarak kullandığı arsaya camii projesi site sakinlerinin tepkisini çekti.

Radikal Gazetesi
Tenis Kortuna 'Camii Projesi' Site Sakinlerini Şaşırttı

Ataşehir'de bulunan ve 2000 yılında tamamlanan Flora Evleri'ni yanan şirketin yeşil alan olarak terk ettiği daha sonra da parasıyla kiralayıp spor alanları olarak kullandığı arsaya camii projesi site sakinlerinin tepkisini çekti.

Büyükşehir zabıta ekipleri spor tesislerini, Ataşehir Belediyesi ekipleri de çadırı yıktı

Ataşehir Kaymakamlığı mahkeme kararı doğrultusunda site yönetimine işgalli alandan çıkılması ile ilgili tebligat yaparken bugün Büyükşehir Belediye zabıtası ekipleri sitenin içinde bulunan spor tesislerini yıktı. Bu arada arsaya camii yaptırmak isteyen Vakfın camii görünümünde bir çadır kurduğu gözlendi. Ataşehir Belediyesi ekipleri de izinsiz olduğu gerekçesiyle çadırı yıktı.

Herkes birbirine devretmiş, vakıf camii yapmak istiyor

Önce Sosyal Hizmetler Vakfı’na devredilen daha sonra iki parsel birleştirilerek yaklaşık 4 bin metrekare alan haline getirilen arsa Milli Emlak’a devredilmiş. Milli Emlak da site içinde bulunan arsayı 12 Ekim 2009’da Dinayet İşleri Başkanlığı’na devretti. Diyanet İşleri içinde teniskortu, basketbol sahası ve çocuk oyun parkları bulunan arsayı camii yapması için Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı’na verince site sakinleri soluğu mahkemede aldı. Bu arada Vakıf da sitenin arazisini işgal ettiğini iddia ederek davalar açtı. Site sakinleri açtıkları davalarda zamanında bölgenin bağlı olduğu Ümraniye Belediyesi’nin mahkemelere gerekli belgeleri göndermediğini iddia ediyor.

Flora Evleri’nin avukatı Bilgehan Veral söz konusu arsanın yeşil alan olarak tahsis edildiğini belirterek "Bu alan daha sonra başka parselle bitiştirilerek Milli Emlak tarafından 2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiş. Diyanet de camii yapması için bir vakfa devretmiş" dedi.

Site yönetimi: biz bu arsayı yeşil alan olarak terk yapmıştık; hatta yeşil alan olarak kira ödedik

Flora Evleri yönetiminde olan Fahri Belevi ise bu güne kadar yapılan tüm işlerle ilgili yazışmaların Ümraniye Belediyesi’nde olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘Site 2000 yılında yapıldı. Bu site yapılırken imar için 3200 metrekare alanı yeşil alan olarak terk işlemi yaptık. Daha sonra bu alını park olarak parasıyla kiraladık. Bu bölge şimdi Ataşehir Belediyesi içinde. Bizim 1995 yılında inşaatlara başlamak için terk yaptığımız vakfın adı Sosyal Hizmetler Eğitim vakfı idi. Buraya terkte bulunduk.

Sonra bu vakıf Ümraniye Belediyesi’nde o dönemde görevde bulunanlar kişiler sayesinde bizim 3200 metrekarelik terk ettiğimiz alan ile birleştirme yapmış ve iki parsel birleşmiş. Önce Milli Emlak’a devretmişler. Milli Emlak da Diyanet’e devretmiş. Diyanet İşleri de Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı’na devretmiş ve ’İbadet alanı olarak kullanabilirsiniz’ demiş. Biz bütün işlemlerin iptali için 10 kadar dava açtık ama Ümraniye Belediyesi mahkemelere gerekli belge ve bilgileri vermediği için davalar sürüncemede kaldı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi zatıbataları oyun parkı, teniskortu ve basketbol sahası çevresini yıkıyor.(dha)

ETİKETLER: kurum proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tenis-kortuna-camii-projesi-site-sakinlerini-sasirtti_88478.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!