Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tepe-Akfen, Arnavutluk'ta Havaalanı İhalesinde Fransız ve Alman Gruplarla Finale Kaldı

Tepe-Akfen konsorsiyumu, Arnavutluk'ta inşa edilecek bir havaalanı için açılan ihalede bir Fransız ve bir Alman grubuyla birlikte finale kaldı. İha

Dünya



b>Tepe-Akfen konsorsiyumu, Arnavutluk'ta inşa edilecek bir havaalanı için açılan ihalede bir Fransız ve bir Alman grubuyla birlikte finale kaldı. İhalenin kesin sonucu ocak ayı ortasında belli olacak.

Arnavutluk Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Merita Xhafaj, yaptığı açıklamada başkent Tiran yakınındaki Rinas Havaalanı, yolcu terminali ve havaalanını kente bağlayacak otoyolun inşası için açılan ihalede 3 teklifin finale kaldığını bildirdi. Yap-işlet-devret modeliyle verilecek ihalede Hochtief liderliğinde bir Alman konsorsiyum, Aeroports de Paris liderliğinde bir Fransız grup ve Tepe-Akfen konsorsiyumunun finale kaldığı ihaleyle ilgili Xhafaj, "Grupların tamamı teknik ve mali konularda garantiler veriyor. Seçmek zor olacak" dedi. Kazananın belirlenmesinde projenin büyüklüğü, tamamlanma süresi ile ücretlendirme kriterleri önemli rol oynayacak.

Finale kalan gruplardan Alman konsorsiyumun lideri Hochtief, Atina, Düsseldorf ve Hamburg Havalimanları'nın en büyük ortağı. Konsorsiyumda ayrıca Amerikan-Arnavutluk Ortaklık Fonu ve Alman kalkınma bankası DEG yer alıyor. Aeroports de Paris ise Kuveytli ortağı Al Kharafi grubuyla uzun süredir Arnavutluk'ta faaliyet gösteriyor. Tepe Grubu ve Akfen Holding ortaklığı İstanbul Havalimanı'nın bazı bölümlerini inşa etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tepe-akfen-arnavutlukta-havaalani-ihalesinde-fransiz-ve-alman-gruplarla-finale-kaldi_7953.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!