Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tersakan Çayı'ndaki Köpürmeye İnceleme

Amasya'da, Tersakan Çayı'nın yüzeyinde köpürme meydana geldi. Endişelendiren kirlilikle ilgili, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri sudan numune aldı, inceleme başlattı.

yapi.com.tr
Tersakan Çayı'ndaki Köpürmeye İnceleme

Samsun'un Ladik ilçesinden doğup Amasya'da Yeşilırmak Nehri ile birleşen Türkiye'nin tersine akan tek akarsuyu olma özelliğini taşıyan Tersakan Çayı'nda kuraklık yaşanıyor. Suyun yetersizliği nedeniyle debisi azalan çayda kirlilik de ortaya çıktı.

DHA’da yer alan habere göre; Amasya'nın Boğazköy'ünden geçen çayın yüzeyinde köpürme meydana geldi. Köy halkını endişelendiren kirlilikle ilgili, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri sudan numune alarak inceleme başlattı.

Köyde yaşayan Adem Aktan, "Biz çocukken yüzmeyi Tersakan Çayı'nda öğrendik. O zamanlar neredeyse suyu içilecek kadar temizdi. Eski yılarda balık bile bulunuyordu. Zamanla burası o kadar kirlendi ki balıklar yok oldu. Buraya kimler ne kadar atık bırakıyor bilemiyorum. Kirlendi ve bu hale geldi. Buradaki kirliliğin araştırılması lazım. Yetkililer bu duruma bir çözüm bulmalı. Geceleri çok kötü kokuyor, demek ki bu atıkları gece bırakıyorlar. Yazın sıcak havalarda kokusu çekilmiyor. Bu durum sadece köyümüze değil ülkemizin güzelliğine yakışmıyor." dedi.

'Arıtma tesisi yapılmasını istiyoruz'
Göllü Bağları Mahallesi Muhtarı Sezai Çınarcı ise yetkilere seslenerek kirliliğe çözüm bulunmasını istedi. Suda artık hiçbir canlının yaşamadığını belirten Çınarcı, "Uzun yıllardır Tersakan Irmağı olarak bildiğimiz yer artık Tersakan Deresi oldu. Çünkü burada hiçbir canlı yaşamıyor. Artık buraya ırmak diyemeyiz. Suluova bölgemizden ve Çeltek bölgemizden gelen atıkların buluştuğu bir dere oldu. Aşırı derecede köpüklenme, pis koku var. Burada durulacak gibi değil. Yetkililerden buraya bir çözüm bulunmasını ve Boğazköy bölgemizde bir arıtma tesisinin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tersakan-cayindaki-kopurmeye-inceleme_188692.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!