Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TESKON 2003’e Sektörden Yoğun İlgi Vardı

Tesisat sektörünün en büyük etkinliklerinden biri olan TESKON 2003 yoğun katılımla gerçekleşti. VI. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’ni

Ticaret



b>Tesisat sektörünün en büyük etkinliklerinden biri olan TESKON 2003 yoğun katılımla gerçekleşti.

VI. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin sonuç bildirgesinde ise, Yapı Denetimi Kanunu’nun yeniden ve gerçekçi bir şekilde ele alınması, AB Teknik Mevzuat Uyum çalışmalarına hız verilmesi, Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği’nin etkin olarak uygulanması ile yerli ve yenilenebilir bir enerji olan jeotermal kaynakların kullanımının özendirilmesi konularına dikkat çekildi.

17 Ağustos milat olarak Yapı Denetimi Kanunu’nda yapılan bütün yasal düzenlemelerin yanlış olduğunun dile getirildiği bildirgede, “595 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmesinin ardından, bu yasa yerine çıkarılan ve ülke sorunlarını çözemeyeceğini ifade ettiğimiz 4708 sayılı yasa artık tüm kesimler tarafından tartışılır hale gelmiştir. Mevcut yasal düzenlemelerde tesisat mühendisliği uygulamaları yoktur. Biz yapı denetimi istiyoruz, yapı denetiminin anahtar kelimesi mesleki denetimdir” ifadesi kullanılıyor. 2001 Şubat krizinden bu yana tesisat sektörünün 3 milyar ABD Doları bulan pazar hacminin, yüzde 24 oranında daraldığı ve 650’ye yakın işyerinin kapanarak içinde tesisat mühendislerinin de önemli oranda yer aldığı 50 binden fazla çalışanın işsiz kaldığı vurgulanan bildirgede, üretimlerini yüzde 20-30 civarında ihracata yönelten firmaların yapısal ve ekonomik sorunlarını aşma sürecinde olmalarına rağmen, bu dönemde AB Teknik Mevzuatına uyum çalışmalarındaki gecikmenin rekabeti doğrudan etkilediği belirtilmekte.

Sektörde toplam ciro üzerinde ARGE çalışmalarına ayrılan payın binde 6 olduğu belirtilen sonuç bildirgesinde ükemizde bu oranın yüzde 4 seviyelerine çıkarılması ile ithalata bağımlılığın azaltılacağı belirtiliyor. Binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin de yetirince duyurulmadan tanıtılmadan yürürlüğe girmiş ve bu nedenle yaygın olarak kullanılamadığı belirtilerek, yönetmeliğin yaygınlaştırılarak uygulanmasının sağlanması, uygulama aşamasında aksayan eksik kalan yönlerini iki yılda bir ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşü alınarak gözden geçirilmesi gerektiği belirtiliyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/teskon-2003e-sektorden-yogun-ilgi-vardi_6691.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!