Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Teşvikten Faydalanan Firma Sayısı 21’den 40’a Çıksın İstiyoruz”

“Teknik Müşavirlik Hizmetleri Devlet Yardımları Eğitim Programı”, Ekonomi Bakanlığı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Dairesi’nden yetkililerin katılımıyla 18 Mart’ta, Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
“Teşvikten Faydalanan Firma Sayısı 21’den 40’a Çıksın İstiyoruz”

Ekonomi Bakanlığı’nın teknik müşavirlik yurtdışı destek programına, teknik müşavirlik firmalarının artan ilgisine cevap verebilmek için İstanbulSMD organizasyonunda gerçekleştirilen “Teknik Müşavirlik Hizmetleri Devlet Yardımları Eğitim Programı”na, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Çağrı Köseyener ve Teknik Müşavirlik Destek Programından Sorumlu Uzman Sait Sözümert katıldı.

Teknik müşavirlik hizmetlerinin desteklenmesine ilişkin tebliğe dair bilgileri paylaşmak üzere bu eğitimin gerçekleştirildiğini belirten Çağrı Köseyener, şunları aktardı: “2004’ten beri üzerinde çalışılan bir mevzuat ama işlerlik kazanması 2012 Haziran ayında oldu. Bu tebligat sonunda teknik müşavirlik işiyle iştigal eden altyapı, üstyapı, mimarlar, proje yöneticileri gibi sektörlerdeki firmalarımızın yurtdışında tutundurulmasına yönelik esnek mekanizmaları işletiyoruz. Geçtiğimiz bir buçuk yıllık süre içerisinde geçen hafta yaptığımız ödemeyle sektöre dört milyon lira civarında bir destek ve kaynak sağladık. Haziran’dan bu yana 21 firmamız destek kapsamında. Diğer devlet bütçelerinin aksine bizim ciddi bir bütçemiz, kaynağımız mevcut. Ama bu kaynağı kullanamıyoruz. Özellikle Ankara’daki firmalar bize daha rahat ulaşabiliyor. Altyapıda önemli oranda firmalarımız teşvik kapsamına girdiler. Şimdi üstyapı üzerinde çalışmalar yapıyoruz; özellikle mimarlık firmalarına yönelik olarak... Ama İstanbul devletle birlikte çalışma yönünden biraz zayıf; altyapı yönünden sıkıntılarımız var. Bunları bertaraf etmek için de sıklıkla İstanbul’a gelip tanıtım yapmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki teşvikten faydalanan firma sayısı 21’den 40’a çıksın”.  

Ekonomi Bakanlığı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Dairesi’nde Teknik Müşavirlik Destek Programından Sorumlu Uzman olarak görev yapan Sait Sözümert,  teşvik kalemlerinden bahsetti. Teknik Müşavirlik Destek Programı’nın temel amacının müşavir, mimarlık ve mühendislik firmalarının yurtdışında iş almalarına yardımcı olmak olduğunu belirten Sözümert, “Bunun için de müşavirlik firmalarının bazı faaliyetlerine maddi destek veriyoruz. Diğer yandan da sektör kuruluşlarının tanıtım organizasyonlarını maddi açıdan destekliyoruz” dedi. Sözümert, şunları aktardı: “Bizim destek programımıza başvuru yapmak, başvuruları takip etmek diğer destek programlarıyla karşılaştırıldığında oldukça kolay. Ama bu programa başvurabilmeniz için ilk kriterimiz bir mali müşavirlik firması olmanız. Yani ya mimarlık firması olacaksınız veya sektöre mühendislik hizmeti veren bir mühendis müşavirlik veya planlama firması olmanızı bekliyoruz”. Sözümert, verilen destekleri şu şekilde sıraladı:

- Yurtdışı ofis desteği (Kira desteği, istihdam desteği, danışmanlık ve yazılım desteği)

- Reklam, tanıtım ve pazarlama desteği

- Fuar katılımı desteği

- Seminer ve konferans katılımı desteği

- Heyet desteği

- Yurtdışı eğitim desteği

- Teknoloji desteği

- Sözleşme desteği

- Fizibilite etüdü/Nazım planı desteği

Bu desteklere www.ydmh.gov.tr adresinden (devlet yardımları bölümünden) başvuru yapılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tesvikten-faydalanan-firma-sayisi-21den-40a-ciksin-istiyoruz_118328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!