Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'na Millet Bahçesi Projesi

Yenişehir Belediye Başkanı, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisini yeşil alan ve kent meydanı yapmak şartıyla TOKİ’den istediklerini ancak TOKİ’nin “Millet Bahçesi yapacağız” diyerek bu isteği geri çevirdiğini söyledi.

yapi.com.tr
Tevfik Sırrı Gür Stadı'na Millet Bahçesi Projesi

TOKİ'den yeşil alan ve kent meydanı için Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın arazisini istediklerini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Millet Bahçesi yapılacağının söylendiğini, stadın ortada henüz bir proje yokken ani bir kararla yıkıldığını ve o günden bu yana arazinin atıl kaldığını kaydederek, şöyle devam etti: “Arazide artık yaban otları bitti, kirli bir görüntü ortaya çıkmaya başladı. Çöküntü bölgesi olması sebebiyle güvenlik sorunu da yaratmaya başladı. Şehrin orta yerindeki bu görüntü Mersin’e yakışmıyor. Bu görüntünün bir an evvel ortadan kaldırılması, bu arazinin bir an evvel halkın kullanabileceği şekilde düzenlenmesi gerekiyor.”

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre; Yenişehir için en önemli hedeflerinden birinin de bir kent meydanı oluşturmak olduğunu belirten Özyiğit, “Mersin’in en dinamik ilçesi Yenişehir. Okulların olduğu, üniversitelerin olduğu, alışverişin, sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğun olduğu bir ilçe. Böyle bir ilçenin bir kent meydanına ihtiyacı var. İnsanlarımız alışveriş merkezlerine sıkıştırılmış. İnsanları AVM’lerden kurtarmamız lazım. Çevresinde sosyal faaliyet alanlarının olduğu, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılabildiği, oturma, yeme içme alanlarının olduğu bir kent meydanı hayal ediyoruz. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi bunun için en uygun alan” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tevfik-sirri-gur-stadina-millet-bahcesi-projesi_174330.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!