Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Of’ta Millet Bahçesi Yıkımı

Trabzon Of’ta yapılacak millet bahçesi için çok sayıda bina yıkılacak. Yıkım için acele kamulaştırma kararı alındı.

yapi.com.tr
Of’ta Millet Bahçesi Yıkımı

Trabzon’da millet bahçesi yapımı için bina ve dükkânlar yıkılacak. Of Millet Bahçesi Projesi için 4 Ekim’de acele kamulaştırılma kararı alındı. Kamulaştırma kararıyla birlikte cami lojmanı da dahil olmak üzere çok sayıda binanın yıkılacağı belirtildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; yıkılacak binalarda bulunan 120 dükkânın sahibi ve kiracısı olan esnaf, yıkım kararına tepki gösterdi. Esnaflar, AKP’li belediye başkanının akrabalarına ait binaların kamulaştırma alanı dışında tutulduğunu iddia etti.

Projeye ve kamulaştırma kararının gerekçesine ilişkin bilgi alamadıklarını aktaran esnaf Mahmut Bakkal, şöyle konuştu: “Belediye başkanının akrabalarına ait binalar yıkılmıyor. Trabzon Valisi’nin projeden haberi yok, esnaf tedirgin ve uyuyamıyor. Bizim tarihimize dokunmasınlar.”

Of’un en eski ve tarihi sokaklarının yok edileceğini belirten esnaf Tevfik Fikret Cevahiroğlu ise konuyu yargıya taşıdıklarını belirterek şunları söyledi: “Kamulaştırma alanı 3 bin 800 metrekareden oluşuyor. Yıkılacak alan içerisinde tarihi binalar da var. Yaklaşık 3 bin 500 kişiye hitap eden bir çalışma alanı. Bu alanda 670’e yakın çalışan var. Birçok insanın geçim sağladığı bir yer. Esnaf arkadaşlarla beraber dava açtık.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ofta-millet-bahcesi-yikimi_175986.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!