Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

The Independent: "Yazlık Ev Arayanlar Türkiye'ye"

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent, son dönemde Türkiye'deki gayrimenkul piyasasına artan yabancı ilgisini mercek altına aldı.

CNN Türk
The Independent: "Yazlık Ev Arayanlar Türkiye'ye"

b>İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent, son dönemde Türkiye'deki gayrimenkul piyasasına artan yabancı ilgisini mercek altına aldı.

Gazete, masmavi denizleri, güzel iklimi ve altın sarısı kumsallarının yanı sıra düzelen ekonomisi, rekabetçi fiyatları ve miras kanunları ile Türkiye'nin emlak piyasasında önde gelen favorilerden biri olduğunu yazdı.

Gazete, halen bozulmamış doğal sahilleri ile özellikle tatil için ev arayanlara da Türkiye'yi önerdi.

İstanbul'da 30 bin paunda ev
İstanbul için de özel bir bölüm ayıran Independent, şehirde 30 bin paunddan başlayan fiyatlarla ev sahibi olunabileceğini, ancak değerlenebilecek ve kolay kiraya verilebilecek iyi bir yerde ev satın almak için 100 bin paundu gözden çıkarmak gerektiğini belirtti.

Levent, Akatlar ve Etiler gibi semtlerin genelde apartman dairelerinden oluştuğu ve etraflarının elışveriş merkezlerince çevrelendiği ifade edilen yazıda, Bebek, Rumelihisarı ve Kemerburgaz gibi eski semtlerde ise genelde ailelerin yaşadığı daha büyük evler bulunduğu kaydedildi.

TPC'nin tavsiyesi Fethiye ve Bodrum
Türkiye'nin sahil kıyıları için de büyük bir parantez açan The Independent, en çok emlağın Akdeniz ile Ege'nin birleştiği bölgelerde satıldığını yazdı.

Gazetenin haberde yer verdiği Newcastle kökenli emlak şirketi olan ve Türkiye'de iş yapan TPC, İngilizlere emlak almaları için Bodrum ve Fethiye'yi tavsiye etti. TPC sözcüsü bu bölgelerde 20 bin paunddan başlayan fiyatlarla ev sahibi olunabileceğini belirtti.

Türkiye'ye ilgi neden arttı?
Türkiye'ye artan ilginin nedenlerini de araştıran İndependent, son dönemdeki ekonomik gelişmelere dikkat çekti. Daha önce en büyük problemin dalgalı ve istikrarsız ekonomi olduğunu vurgulayan gazete, gelinen noktada ise düşen enflasyon, gerileyen faiz oranları ve azalan borçların, Avrupa Birliği üyelik müzakereleri ile birlikte Türkiye'yi yabancıların gözünde değiştirdiğini aktardı.

2005 yılında çıkarılan ve yabancılara gayrimenkul alımında kolaylık getiren yasa da Türkiye'deki emlağa olan ilgiyi artırdı.

Türkiye'deki gayrimenkulleri İngilizler'e pazarlamaya çalışan şirketlerin sayısında son dönemde artış görülürken, yetkililer, Türkiye'de miraslarla ilgili kanunların da yabancı ilgisinde etken olduğunu kaydediyorlar.

Türkiye'nin mevcut haliyle piyasanın önde gelen favorilerinden biri olduğunu yazan gazete, fiyatların da gayet makul olduğunun altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/the-independent-yazlik-ev-arayanlar-turkiyeye_48602.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!