Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

“The New Italian Design 2.0”

'The New Italian Design' Sergisi Açıldı

İtalyan Ticaret Merkezi ile Milano La Triennale Tasarım Müzesi işbirliğiyle düzenlenen 'The New Italian Design' sergisi, Santralistanbul'da açıldı.

yapi.com.tr / AA
1 'The New Italian Design' Sergisi Açıldı

Haber: Mutlu Bozdağ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışında konuşan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarente, sergide, dünya çapında tanınmış 300 tasarımcının projelerine yer verildiğini söyledi.

Büyükelçi Scarente, serginin amacının öncelikle iktisadi olduğunu vurgulayarak, ''Taklit edilemezi gerçekleştiriyoruz. Türkiye, Çin'in ardından ekonomik olarak en hızlı büyüyen ülkeler arasında geliyor. Kriz dönemi olmasına rağmen ekonomik anlamda karlı dönem yaşıyor. İtalya'da da öyle. Biz de dış ticaret hacmimizi korumayı başardık. Ekonomik gelişmeler sürekli hareket halinde. İşte bu noktada biz de politik ve ekonomik olarak benzerlik gösterdiğimiz bu ülkeyle ilgili ortak proje gerçekleştirme fırsatı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İtalyan Ticaret Merkezi Başkanı Umberto Vattani de serginin mobilya, aydınlatma ve endüstriyel tasarım sektörlerinin tanıtımını amaçladığını söyledi.

Bu etkinliğin, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Vattani, şöyle devam etti:

''Türkiye ve İtalya, yıllardan beri dost iki ülke. Ayrıca İtalya siyaset, ekonomi ve kültürün hiç durmadığı ve sürekli hareket halinde olduğu bir ülke. Türkiye de aynı özellikleri taşımakta. Ülkelerin bu benzerlikleri üzerine, proje oluşturulma aşamasında, 'Neden iki ülke birlikte çalışmasın? İki dost ülke bir araya gelip birbirlerine cazip bir hediye sunabilirler' dedim. Bu sergi bu açıdan çok anlamlı. Buradan mutlu bir şekilde ayrılacağımızı düşünüyorum. Sergide mobilya tasarımından yeni iletişim sistemlerine, gıdadan web tasarımına, modadan tekstil tasarımına, takı tasarımından grafik ve multi medyaya, mobilya aksesuarlarından dekoratif objelere kadar çok zengin ve çok çeşitli bir ürün panoraması hakim''.

Projelerden 165'i ürün tasarımı, 30'u grafik tasarımı, 54'ü mücevher ve çanta tasarımı, 14'ü gıda tasarımı ve 5'i de iç mekan tasarımı olarak sunulan serginin açılışına, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergi, 23 Ocak 2011'e kadar ziyaret edilebilecek.

ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/the-new-italian-design-sergisi-acildi-_84319.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Yukaridaki genel, hatta magazin niteliginde bir haber. Yapi'dan beklenen, en azindan secilmis tasarimlari, ve tasarimcilari iceren bir fotograf galerisinin olusturulup sunulmasidir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!