Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

THY, Çelik Kokpit Kapıları İçin 7 Milyon Dolar Harcadı

Türk Hava Yolları (THY), 11 Eylül terörist saldırıları sonrası uçaklardaki kokpit kapılarının modernizasyonu için 7 milyon dolar harcadı. Filod

Zaman



b>Türk Hava Yolları (THY), 11 Eylül terörist saldırıları sonrası uçaklardaki kokpit kapılarının modernizasyonu için 7 milyon dolar harcadı. Filodaki uçakların büyük çoğunluğuna çelik kapı monte ettiren THY’de, kasım ayında uçaklardaki tüm kokpit kapıları çelik olacak.

THY, 11 Eylül olayları sonrası uçaklara yönelik güvenlik tedbirleri çalışmasıyla 2002 yılı Ağustos ayına kadar kokpit kapılarının geçici olarak ve basit yöntemlerle kuvvetlendirilmesine gitti. Bu kapsamda kokpit kapılarının, kokpit tarafına bakan kısımlarına yeni takılan metal bar ve kilitlerle güvenlik artırılırken, yolcu kabini kısmından kokpite yapılabilecek herhangi istenmeyen bir girişin de engellenmesi sağlandı. Ancak geçtiğimiz yıl ağustos ayından sonra THY’deki kokpit kapıları, uçak imalatçı firmaları ve sivil havacılık otoriteleri tarafından sertifikalı olan, mermi ve darbeye karşı da dayanıklı yeni kapılar ile değiştirilmeye başlandı. Tamamen yeni dizayn edilen elektro–mekanik çok noktalı kilit sistemine sahip olan yeni kapılarla kokpite giriş şifreli hale getirildi. Bu düzenlemeler, A 340 uçaklarında tamamlanırken, diğer uçaklarda da Kasım 2003'e kadar hazır hale getirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/thy-celik-kokpit-kapilari-icin-7-milyon-dolar-harcadi_4671.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!