Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TL En Uzun Haftalık Düşüş Dönemine Hazırlanıyor

Türk Lirası, seçimler öncesi artan siyasi belirsizlik ve terör saldırıları ile birlikte 16 yılın en uzun düşüş dönemine hazırlanıyor

yapi.com.tr
TL En Uzun Haftalık Düşüş Dönemine Hazırlanıyor

Türk Lirası, Türkiye'de Kasım ayındaki genel seçimler öncesi, artan siyasi belirsizlik ile birlikte kötüleşen güvenlik durumundan dolayı, son 16 yılın en uzun haftalık kayıp dönemine hazırlanıyor.

TL dolar karşısında, Perşembe günü 3.0615 ile rekor düşük seviyeye inmesinin ardından, yüzde 0.5 düşerek, TSİ 11:49'da 3.0391 seviyesine geldi. Böylece lira bu haftayı yüzde 0.8 kayıpla geçmeye yöneldi. Üst üste sekizinci haftayı da kayıpla geçmeye hazırlanan Türk Lirası, yüzde 23 kayıpla, bu yıl gelişen ülke paraları arasında, Brezilya realindan sonra en fazla kaybettiren para oldu.

BloombergHT'nin haberine göre son altı aydaki ikinci seçime yaklaşırken Güneydoğu'da artan tansiyon, Türk Lirası'nı bu ay aşırı satım seviyelerine geriletti ve bu durum, bazı analistler için düşüşün abartılı olabileceği anlamına geliyor. Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentiler de riskli varlıklara yönelik iştahı azaltıyor. Bu ortamda, yabancı yatırımcılar bu yıl şimdiye kadar, rekor seviye olan 6.88 milyar dolarlık Türk varlıkları sattı.

Londra'da Rabobank döviz stratejisti Piotr Matys, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'de siyasete ilişkin endişeler erken genel seçimler öncesi muhtemelen azalmayacak ve liraya kayıplarını azaltması için fazla alan bırakmayacak," dedi ve kurun muhtemelen 3 seviyesinin üzerinde tutunamayacağını ve aşırı satım seviyelerinden kısa vadeli bir düzeltme görülebileeğini kaydetti. Matys Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz değişikliğine gitmesini beklemiyor.

ETİKETLER: seçim dolar TL
http://www.yapi.com.tr/haberler/tl-en-uzun-haftalik-dusus-donemine-hazirlaniyor_133994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!