Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TMMOB: Asgari Ücret Tarifeleri Rekabete Aykırı

Rekabet Kurulu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) bağlı meslek odalarının asgari ücret tarifelerini belirlemesinin, Rekabetin Koru

Ticaret



b>Rekabet Kurulu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) bağlı meslek odalarının asgari ücret tarifelerini belirlemesinin, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı olduğunu bildirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Rekabet Kurulu Kararlarına göre, İzmir Ticaret Odası ile Ankara’dan bir vatandaşın başvurularını değerlendiren Kurul, gerek TMMOB’un meslek odaları asgari ücret tarifesi, gerekse Birlik üyesi Şehir Plancıları Odası’nın şehir plancılarının asgari ücret tarifesini belirleme işlemi ile Rekabet Yasasının ihlal edildiği sonucuna vardı. Bu çerçevede TMMOB’a 5 milyar 816 milyon 109 bin 312 lira para cezası verildi. TMMOB, Rekabet Kurulu’na bildirilmesi gereken teşebbüs birliği kararlarını bildirmemiş olması nedeniyle de ayrıca 1 milyar 454 milyon 27 bin 328 lira para cezasına çarptırıldı.

Kurul, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) yasal dayanağı olmaksızın kendisine bağlı odalar aracılığıyla odaya üye olan teşebbüslerin asgari hizmet bedellerinin belirlenmesini zorunlu kılan ve bunun altında ücretle hizmet verilmesini yasaklayan karar ve uygulamalarına derhal son vermesini isterken, bunun bağlı odalara da bildirilmesi kararlaştırıldı.

Aynı şekilde Şehir Plancıları Odası’nın asgari ücret belirlemeye ilişkin karar ve uygulamalarını da durdurması gerektiği belirtildi.

DİĞER KARARLAR

Rekabet Kurulu bir başka kararıyla da, Almanya’da yerleşik, beyaz eşya dağıtım pazarında faaliyet gösteren Brandt Group Hausgerate GmbH’ın Arçelik tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi’nin ankesörlü telefon kartı satışında Telekom bayilerine, seyyar-sabit bayilere nazaran daha yüksek oranda iskonto uygulaması nedeniyle haksız kazanç elde ettiği yolundaki iddia için bir soruşturma açılmasına gerek duymayan Rekabet Kurulu, Mete Grubunun Metesan Lexel Elektrik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ndeki hisselerinin Lexel A/S tarafından devralınması işleminin de izne tabi bir işlem olmadığı sonucuna vardı.

Bir başka Karar ile de Bakırköy Carousel ve Bahçelievler Has Center’de yeralan Beğendik Mağazalarının Migros tarafından devralınması ile Migros’un bölgede hakim duruma ulaştığı iddiaları reddedildi.

Migros ve Beğendik Mağazaları arasında yapılan ve Beğendik’in kiracılık haklarından Migros lehine feraket etmesini düzenleyen sözleşme işlemine de menfi tespit belgesi verilmesi hükme bağlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmob-asgari-ucret-tarifeleri-rekabete-aykiri_4510.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!