Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TMMOB'dan İş Sağlığı Güvenliği Yasa Tasarısı'nın Yeniden Düzenlenmesi Çağrısı

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tekin, ''İş Sağlığı Güvenliği Yasa Tasarısı, sendikaların, emek örgütlerinin TMMOB'nin, Türk Tabipleri Birliğinin görüşleri göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmeli ve acilen yasalaşmalı'' dedi.

yapi.com.tr / AA
1 TMMOB'dan İş Sağlığı Güvenliği Yasa Tasarısı'nın Yeniden Düzenlenmesi Çağrısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Bedri Tekin, TBMM'de bekleyen İş Sağlığı Güvenliği Yasa Tasarısının, sendikaların, emek örgütlerinin TMMOB'nin, Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) görüşleri göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesi ve acilen yasalaşması gerektiğini belirtti. Tekin, yazılı açıklamasında, ''Türkiye'de iş yerlerinde yeterince önlem alınmaması nedeniyle 100 bin çalışandan 17'sinin iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğini'' ifade etti.
    
Bugünlerde İş Sağlığı Güvenliği Yasa Tasarısının gündemde olduğunu belirten Tekin, ancak bu tür yasal düzenlemelerde, işçilerin, işçi örgütlerinin ve sendikaların görüşlerinin önemsenmediğini savundu. Sendikaların, meslek örgütlerinin görüşleri önemsenmeden yapılacak düzenlemelerin ''hiçbir derde deva olmayacağını'' ifade eden Tekin, şu görüşleri dile getirdi:
    
''İş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleştirilmesi için eğitimin her kademesinde iş sağlığı güvenliği dersi zorunlu dersler arasında yer almalı, işyerlerinde alınmayan önlemler için işyerinin kapatılması dahil cezalar getirilmeli, parasal ceza miktarları artırılmalı, uygulanmalı, sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı, taşeron uygulaması yasaklanmalı, iş sağlığı güvenliğine ilişkin düzenlemelerde, emek ve meslek örgütlerinin çoğunlukta olduğu bir ulusal yapılanmaya gidilmeli. TBMM'de bekleyen tasarı, sendikaların, emek örgütlerinin TMMOB'nin, TTB'nin görüşleri göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmeli ve acilen yasalaşmalı.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmobdan-is-sagligi-guvenligi-yasa-tasarisinin-yeniden-duzenlenmesi-cagrisi_91445.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Polislerin sağlığı tehlikede! Hergün iş kazalarına kurban verilen Türkiye'de yıllardır beklenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu nihayet çıkıyor. Göstericilerin yanı sıra polislerin iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden gözyaşartıcı gazlar ne olacak? Polisler bundan sonra gözyaşartıcı gazlardan nasıl korunacak? http://munferitt.blogspot.com/?2012/04/?polislerin-saglg-tehlikede.html YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!