Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TMMOB’den İnciraltı Çağrısı

İzmir’de İnciraltı planlama sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, İnciraltı’nın tarım alanı olarak korunması gerektiğini belirtti.

yapi.com.tr
TMMOB’den İnciraltı Çağrısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) kent gündemine ilişkin konuların değerlendirildiği basın buluşması gerçekleştirdi. Toplantıya TMMOB İKK Sekreteri Aykut Akdemir, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı İlker Kahraman, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Teknik Sorumlusu Selma Akdoğan ve Avukat Olgun Soydan katıldı.

BirGün’de yer alan habere göre; İnciraltı planlama sürecine ilişkin konuşan Akdemir, “O alan tarım alanı ise tarım alanı kalmalı. Orada arsa sahibi tarım yapmayacaksa tarım yapacak olana satsın. Çekilsin orayı ekecek olan kalsın. 700 tane tapu sahibi var. İncir altında kimse oturmuyordu sineklikti. Balçova ve Narlıdere’de oturuyorlardı. Kent o tarafa gittikçe arsa sahipleri ‘ev yapar arsalarımız değerlendiririz’ diye düşünüyorlar, ‘tarımdan kazanacağımı buradan kazanırım’ düşüncesi var.” ifadelerini kullandı.

İnciraltı’nın imara açılması halinde İzmirli’nin nefes alacağı alanın kalmayacağını söyleyen Akdemir; “Biz planlama üzerinden bakıyoruz. Orası nitelikli bir tarım alanı, yılda 2-3 ürün alınabiliyor. Markalı meyve bahçeleri var. Akredite olmuş. O bahçeden çıkan ürünler hiçbir şey yapmadan her ülkeye satılabilir. O bölge tümüyle imara açılırsa trafik artarsa artık oraya kimse giremez. Orası halkın nefes aldığı yerdir. İnciraltı’nın imara açılmasıyla İzmirli gariban halkın hava alacağı yer kalmaz.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmobden-inciralti-cagrisi_189689.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!