Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Tokat Valilik Binası için Yıkım Kararı Alındı

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda yer alan Tokat'ta depreme dayanaksız olduğu belirlenen kamu binaları yenileniyor. 4 hükümet konağı yıkılıp, inşa edilirken, Tokat Valiliği binası için de yıkım kararı çıktı.

yapi.com.tr
Tokat Valilik Binası için Yıkım Kararı Alındı

Birinci derecede deprem riski bulunan iller arasında gösterilen Tokat'ta, valilik tarafından kamu kurumlarının güvenliğine ilişkin çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 4 ilçedeki hükümet konakları yıkılarak yerine yenisi yapıldı. 6 ilçede de başlatılan inşaat çalışmaları sürüyor.

DHA’da yer alan habere göre; testler sonucu depreme dayanıksız olduğu belirlenen, Cumhuriyet döneminde yapılan ve aralarında merhum Recep Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 35 valinin görev yaptığı Tokat Valiliği'nin binası için de yıkım kararı verildi. Binada tahliye işlemleri başlatıldı.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, "Tokat'ta hükümet konaklarımız ile ilgili özel çalışmamız var. Daha önce 4 hükümet konağımızı yenilemiştik. 6 hükümet konağımızın da ihalesi yaptık. İnşaatları devam ediyor. Valilik binamızın da tahliye çalışmalarına başladık. Burada da yeni bir valilik binasını Tokat'a kazandıracağız. Tabii ki depreme hazırlık anlamında tüm kamu binalarında depreme uygun olmayan binalarımızı yeniledik. Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışmaları ile Tokat'a 180 okulumuzu yeniden yaptık. Bu manada da eğitimi depreme dayanaklı hale getirdik. Tokat'ın depremden en az etkilenmesi için ne gerekiyorsa, bunların hepsini hızlı bir şekilde bitireceğiz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokat-valilik-binasi-icin-yikim-karari-alindi_201189.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!