Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Başkanı Turan: Maliyetine Konut Satıyoruz

TOKİ Başkanı Turan, “Amacımız konuta erişmekte zorlananları taksitle konut sahibi yapmak. Projede maliyetimiz ne ise o fiyattan satıyoruz” dedi.

yapı.com.tr
TOKİ Başkanı Turan: Maliyetine Konut Satıyoruz

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olarak alt gelir grubuna yönelik ayda 4-5 bin konut satışı gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Habertürk'ün haberine göre, Turan, asla alt gelir grubu hariç konutlarla ilgilenmediklerini, bütün amaçlarının konuta erişmekte zorlanan, alt gelir grubunda olan vatandaşları taksitle konut sahibi yapmak olduğunu vurguladı. Toplu Konut İdaresi’ni, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için “Dost Eli” kuruluş olarak tanımlayan Turan “Her yıl alt gelir grubuna 50 bin konut sunuyoruz. Toplu Konut İdaresi’ni devre dışı bırakırsak alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın konut sahibi olması hemen hemen imkânsızlaşıyor” dedi.

 

Turan, kentsel dönüşümde önceliği deprem kuşaklarına verdiklerini vurgulayarak Toplu Konut İdaresi’nin kentsel dönüşümde öncü olduğunu söyledi. Turan “53 vilayette aktif kentsel dönüşüm yürütüyoruz. Yeni dönemde başladığımız yerinde kentsel dönüşüm faaliyetleri yürüteceğiz” dedi. TOKİ’nin direkt kamu bütçesinden pay almadığını söyleyen Turan, “Yaptığımız konutlarda, projede maliyetimiz ne ise o fiyattan satıyoruz. Toplu Konut İdaresi’nin en önemli varlık sebebi budur. Kâr amacı gütmeyen kurumdur” diye konuştu.



"Artık birbirinden farklı binalar olacak"

Vatandaşların Toplu Konut İdaresi’nden beklentilerinin değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Turan, bu sese kulak verdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Son bir yıldır yaptığımız bütün konut projelerinde farklı konseptler uyguluyoruz. Yıl sonu itibarıyla insanların oturacağı bütün konut projelerinde farklı konseptler göreceksiniz. Dışarıdan baktığınızda birbirinden çok farklı TOKİ binaları göreceksiniz. İçinde mutlaka küçük esnafın olduğu, meydanın, caminin, okulun olduğu ve her yaş grubunda insanın ihtiyaçlarına uygun planlanan projeler göreceksiniz.”

Taksitlere uygulanan enflasyon farkına değinen Turan, en düşük artış oranını uyguladıklarını belirterek “Memur maaşı artış oranı ve TEFE-TÜFE’den en düşük olan ile artış yapıyoruz. Bakın en yüksek olan ile değil. Altı ayda bir en düşük artış ne ise onu yansıtıyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-baskani-turan-maliyetine-konut-satiyoruz_133643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!