Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ, Müşterisine ‘Kur’ Yapıyor

Emlak piyasasındaki durgunluk nedeniyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de sıcak paranın peşine düştü. TOKİ, Avrupa Konutları sitesindeki daireleri, dövizle alanlara, rayiç kurdan daha yüksek kur uyguluyor. TO­Kİ, bu siteden ev alanlar dövizle ödeme yaparlarsa 1 Euro’yu 2.2000 YTL’den, 1 Doları ise 1.7000 YTL’den sayıyor.

Milliyet Gazetesi
TOKİ, Müşterisine ‘Kur’ Yapıyor

Emlak piyasasındaki durgunluk nedeniyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de sıcak paranın peşine düştü. TOKİ, Avrupa Konutları sitesindeki daireleri, dövizle alanlara, rayiç kurdan daha yüksek kur uyguluyor. TO­Kİ, bu siteden ev alanlar dövizle ödeme yaparlarsa 1 Euro’yu 2.2000 YTL’den, 1 Doları ise 1.7000 YTL’den sayıyor. Daire fiyatlarını YTL cinsinden ilan eden TOKİ, Dolar ve Euro’yu yüksek kurdan bozarak, konut alıcılarına kur farkı kadar indirim sağlamış oluyor.

5 bin dolar indirim

Avrupa Konutları’nda daire fiyatları 165 bin ile 429 bin YTL arasında değişiyor. 165 bin YTL’lik en küçük dairenin, dünkü Dolar kuru olan 1.6070’ten karşılığı 102 bin 675 Dolar ediyor. 165 bin YTL, TOKİ’nin ilan ettiği kur olan 1.7000’ten Dolara çevrilmesi halinde ise evin bedeli 97 bin 58 Dolara iniyor. Konut alıcıları 1.6070’ten aldıkları Doları TOKİ’ye 1.7000’e bozdurmuş gibi kazançlı çıkıyor ve kur farkından 5 bin 617 dolar indirim elde ediyor.

Uygulamayı özel şirketler de benimsemeye başladı. Osmanlı Yapı tarafından Pendik’te inşa edilen Franco Vadi Evleri’nde 1 Dolar 1.70 YTL’ye, 1 Euro da 2.20 YTL’ye ayarlandı. Bazı özel şirketler ise döviz kuru artışından müşterilerini korumak amacıyla döviz kurunu sabitlediler. Ofton İnşaat, Kurtuluş’ta inşa ettiği Elysium Cool projesinde bir Doları 1.30 YTL’ye; Propa İnşaat da Sarıyer Park projesinde de 1 Doları 1.25 YTL’ye sabitledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-musterisine-kur-yapiyor_64644.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!