Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den Konut Müjdesi

Yoksul vatandaşlara yönelik konut projelerinde konutlar teslim edilene kadar peşinat ve taksiti almayan TOKİ, dar gelirli vatantaşlara yönelik projeler için de benzer kolaylık getiriyor.

Yeni Şafak Gazetesi
TOKİ'den Konut Müjdesi

oksul vatandaşlara yönelik konut projelerinde konutlar teslim edilene kadar peşinat ve taksiti almayan TOKİ, dar gelirli vatantaşlara yönelik projeler için de benzer kolaylık getiriyor.

Yoksul vatandaşlara yönelik konut projelerinde konutlar teslim edilene kadar peşinat ve taksiti almayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli vatantaşlara yönelik projeler için de benzer kolaylık getiriyor.

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, yeni yıldan itibaren dar gelirli vatandaşlara yönelik projelerde, taksitleri, konut teslim edene kadar erteleyeceklerini bildirdi.

Bayraktar, A. A muhabirine yaptığı açıklamada, "Konut için başvuran dar gelirli vatandaş, peşinatı ödedikten sonra, hem oturduğu evin kirasını hem de TOKİ'nin taksitlerini ödemekte zorlanıyordu. Bundan sonra, bu tür projelerde, vatandaş evine girene kadar taksitleri almayacağız. Anahtarını verip, taksit başlatacağız" dedi.

Halen, yoksul vatandaşlara yönelik projelerde, konutlar, peşinatsız satılırken, konut teslimindeki başlangıç taksitleri 110-200 YTL arasında değişiyor ve 20 yılda ödeniyor.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik projelerde ise halen 2 bin YTL peşinat alınıyor, taksitler sözleşmeden hemen sonra başlıyor.

Taksitlerin başlangıcının konut teslimine erteleneceğini bildiren Bayraktar, peşinatın da 3,5-4 bin YTL'ye yükseltileceğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaş hem kira hem de peşinat ödemekte zorlanıyordu. Şimdi eşten-dostan peşinatı bulur, evine girince de peşinatını öder" dedi.

Yeni yılda, yoksul ve dar gelirli vatandaşlara yönelik projeler ile gecekondu dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini vurgulayan Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin uygulamalarının yüzde 85-90'ının bu projelerin oluşturacağını, gelir paylaşımı porjelerinin payının en fazla yüzde 15 olacağını söyledi.

TOKİ'nin 2004 yılından beri kredi kullanmadığını, 2007 yılının sonundan itibaren gelirlerde artış beklediklerini açıklayan Başkan Vekili Bayraktar, "2007 sonundan itibaren aylık giderimiz 150 milyon YTL'ye inerken, gelirimiz 200 milyon-250 milyon YTL'ye çıkacak. Gelecek yılın sonundan itibaren rahatlayacağız, bütçemiz fazla vermeye başlayacak" dedi.

Yeni yılda altyapılı arsa projelerine, satışlarına da ağırlık vermek istediklerini kaydeden TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, hükümetin konut politikasına paralel, gelecek yıl için belirlenen 250 bin konut hedefini aşacaklarını, 300 bine ulaşacaklarını da açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-konut-mujdesi_50656.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!