Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den Türk Futboluna Hizmet

Galatasaray'a tahsis edilen 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Spor kompleksini tamamlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 8 ilde toplam 211 bin seyirci kapasiteli 9 stadyum daha yapımını programına aldı.

yapi.com.tr / AA
1 TOKİ'den Türk Futboluna Hizmet

Tamamlanan Seyrantepe Spor Kompleksi de dahil edildiğinde, TOKİ, 9 ilde, toplam 263 bin seyirci kapasiteli 10 stadyumu, Türk futboluna ve sporuna kazandırmış olacak. Eskişehir'de yenilenecek stadyumun kapasitesinin belli olmasıyla TOKİ'nin yaptığı stadyumların kapasitesi 10 ilde 300 bine yaklaşacak.

Edinilen bilgiye göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, şehir merkezinde kalan, ekonomik ömrünü tamamlamış ve sportif faaliyetleri karşılamada yetersiz kalan spor tesisleri yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Bu protokol çerçevesinde 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Spor Kompleksi'nin yapımını tamamlayan TOKİ, ihalesi geçen yıl yapılan 15 bin seyirci kapasiteli Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nin inşaatını ise sürdürüyor.

İhale kapsamında, Afyonkarahisar'da 15 bin kişilik stadyum yanında, bin kişi kapasiteli kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, müstakil atletizm sahası, su kayağı tesisi, 10 adet futbol sahası, 2 adet kapalı tenis kortu, 2 adet açık tenis kortu yapılıyor.

Sivas'a 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ve güreş eğitim merkezi

TOKİ; Sivas'ta 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ve spor kompleksi yapacak. Bu kapsamda bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 2 adet 500 seyirci kapasiteli sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 60 yatak kapasiteli güreş eğitim merkezi, müstakil halter salonu, gençlik merkezi ve 10 daireli lojman da inşa ettirilecek.

Trabzon'da 40 bin seyircili stadyum yanında, 3 bin seyircili kapalı spor salonu, 1 adet doğal 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili merkez tenis kortu, 3 doğal yüzeyli futbol sahası, birer adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası bulunan kamp eğitim merkezi yapılacak.

TOKİ, Gaziantep'te de 33 bin, Mersin, Hatay ve Malatya'da 25 biner, Batman'da 15 bin seyirci kapasiteli stadyum ve spor kompleksleri yaptıracak.

TOKİ, toplu konut uygulama projeleri kapsamında da ayrıca şimdiye kadar 771 spor salonu yaptı.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-turk-futboluna-hizmet_88470.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • TOKİ'nin aklına hiç tiyatro binası, konser salonu yapmak geliyor mu acaba? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!