Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'nin Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, '' İnsanımızın hak ettiği yerleşim birimlerinde ikameti için Türkiye'deki yaklaşık 13,5 milyon konutun rehabilitasyonunda kanımızın son damlasına kadar çalışacağız, bu heyecan bizde var'' dedi.

yapi.com.tr / AA
TOKİ'nin Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, '' İnsanımızın hak ettiği yerleşim birimlerinde ikameti için Türkiye'deki yaklaşık 13,5 milyon konutun rehabilitasyonunda kanımızın son damlasına kadar çalışacağız, bu heyecan bizde var'' dedi.

Avrupa Konutları Atakent 3 Projesinin tanıtım toplantısında konuşan Bayraktar, İstanbul'da 200 şantiyeleri bulunduğunu, 110 bin adet konuta ulaştıklarını, bunun da 440 bin nüfuslu bir ilçe yaratmak anlamına geldiğini söyledi. Bayraktar, Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi'nin de daha öncekiler gibi yok satacağına inandığını dile getirdi.

''İstanbul bizim göz bebeğimiz'' diyen Bayraktar, İstanbul'un Ataşehir, İkitelli, Atakent gibi bölgelerinde birçok yeni şehir parçacıkları kurduklarını anlattı.

TOKİ'nin 100-200 lira taksitle 20 yıla varan vadelerde ev sattığını, bunun kendilerinin görevi olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

''Arazi geliştirmek çok önemli. Bu kolay değil. Bu araziyi Jandarma Genel Komutanlığı'ndan almak, bu ikili ilişkiyi kurmak... Ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Özel sektörün manevra kabiliyeti ne ise biz de onu yakalamaya çalışıyoruz ama devlet terbiyesini bırakmadan. İnsanımızın hak ettiği yerleşim birimlerine ikameti için Türkiye'deki yaklaşık 13,5 milyon konutun rehabilitasyonu için kanımızın son damlasına kadar çalışacağız, bu heyecan bizde var.''

İstanbul'da gerekleştirdikleri dönüşümlerden örnekler veren Bayraktar, Ataköy sahil şeridini de yapacaklarını ifade etti.

Bunun Ataköy'e değer katacağını söyleyen Bayraktar, ''Biz vatandaşımızın menfaati ne ise onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bizim eksenimiz vatandır, millettir ve üretimdir'' dedi.

''2012 Temmuz'unda bitirmeyi hedefliyoruz''

Artaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, 5 yılda 6 bin 300 konut teslim ettiklerini belirterek, bu proje kapsamında da 2 bin 300 konut ve 167 odalı otel yapacaklarını söyledi.

Çetinsaya, konutların metrekare fiyatının 2 bin 600 ile 3 bin 300 lira arasında değiştiğini, satışa çıkılan 5 günden bu yana bin adet konutun satıldığını bildirdi. Çetinsaya, projeyi zamanından önce 2012 yılının temmuz ayında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise Avrupa Konutları Atakent 3'ün heyecan duyduğu bir proje olduğunu belirterek, bölgede bir merkez inşa edildiğini söyledi.

Küçükçekmece'de onlarca proje üretildiğini, ciddi altyapı çalışmaları yapıldığını anlatan Yeniay, konutların ''kapış kapış'' gittiğini, bazı vatandaşların konutlar için belediyeden torpil istediğini anlattı. Yeniay, ''Proje doğru olunca sanki bedavaya mal satılıyormuş gibi torpil istiyorlar'' dedi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, arsanın 2010 yılında Jandarma Genel Komutanlığından 210 milyon liraya alındığını, projede değerlerin üzerine çıkılmasını beklediklerini belirterek, burada kendi gelirlerinin 300 milyonun üzerine çıkabileceğini bildirdi.

Projenin yüzde 85'i yeşil alanlara ayrıldı

Artaş İnşaat tarafından gerçekleştirilecek projenin yüzde 85'i yeşil alanlara ayrıldı. 2 bin 300 konuttan oluşan projede 167 odalı bir de otel bulunuyor. Geniş yeşil alanların yanı sıra 17 bin metrekarenin suya ayrıldığı projede, havuzlar, göletler, şelalelerle birlikte düzenlenen peyzaj alanı 165 bin metrekareye ulaşıyor. Ticaret ünitelerinin de yer alacağı projenin içinde 16 mağaza bulunuyor.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-avrupa-konutlari-atakent-3-projesi_85155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!