Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ’nin Roman Açılımı

Hükümetin Roman açılımına TOKİ’den destek geldi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konut sorunlarını çözmek amacıyla Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı ve bahçeli projeler geliştireceklerini ifade etti.

Milliyet Gazetesi
TOKİ’nin Roman Açılımı

ükümetin Roman açılımına TOKİ’den destek geldi.  TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konut sorunlarını çözmek amacıyla Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı ve bahçeli projeler geliştireceklerini ifade etti. İlk uygulamaların Bursa Mustafa Kemalpaşa ve İstanbul Şile’de olacağını belirten Bayraktar, konut sayısının da belediyelerce belirleneceğini kaydetti. Bayraktar, “Belediyelerle işbirliği yapabiliriz. Şimdi İzmir’de Karşıyaka Belediyesi ile görüşüyoruz” dedi.

Bu konutların, Roman ve yoksul vatandaşlara olduğu gibi, konuta oturduktan sonra başlamak üzere 100 lira taksitle satılabileceğini açıklayan Bayraktar, “Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar. 100 lira taksitle veresiye konut satacağız” dedi. TOKİ’nin konut yaparken bölgenin özelliklerini, iklimi ve insanların yaşam şartlarını dikkate aldığına işaret eden Bayraktar, Romanlar için de yaşam alışkanlıklarına uygun olarak 2 katlı, bahçeli veya 2-3 katlı projeler uygulanabileceğini kaydetti.

Sulukule'de dönüşüm sancısı

TOKİ’nin, kamuoyunda ‘Sulukule’ olarak bilinen bölgede İstanbul Büyükşehir ve Fatih Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm amacıyla uyguladığı ‘Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi’ yoğun tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Fatih Belediyesi tarafından bölgede yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, yaklaşık 91 bin metrekarelik alanda 3 bin 430 kişinin yaşadığı alanda, yerleşimcilerin sadece yüzde 17’si kendisini ‘Roman’ olarak tanımlamıştı. Proje alanında 346’sı kiracı toplam 620 ailenin yaşadığı, başka yerlerde yaşayan evsahiplerinin buradaki evlerini kullanamadığı ifade edilmişti. Hatta evinde kimin oturduğunu bilmeyenler gibi ilginç sonuçlarla da karşılaşılmıştı.
Proje kapsamında hak sahiplerine konut verilirken, kiracı olanlara da Taşoluk’ta TOKİ’nin yaptığı konutlardan düşük taksitlerle satın alma imkanı sağlandı. Ancak, bazı vatandaşlar elektrik, su faturalarını ödeyemedikleri gerekçesiyle bu konutları da satmış ve tekrar bölgede yaşamak istediklerini belirtmişti. ‘Sulukule kültürünün yok edilmek’ istendiğine ilişkin iddialar, uluslararası boyutlara da taşınmıştı.

Roman vatandaşlar, en son yılbaşında Manisa’nın Selendi ilçesinde yaşanan sorunla gündeme gelmiş ve bazı vatandaşlar, ilçe dışında yaşamak zorunda kalmışlardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-roman-acilimi_75929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!