Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş: Galata, Eminönü Gibi Turizm Bölgesi Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galata Kulesi’nin karşısında bin metrekarelik alanı kapsayan binaları istimlak ederek yerine amfi tiyatro yapacaklarını bildirdi.

Zaman



b>İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galata Kulesi’nin karşısında bin metrekarelik alanı kapsayan binaları istimlak ederek yerine amfi tiyatro yapacaklarını bildirdi.

Topbaş, İstanbul’da turizmin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında Beyoğlu ve Galata çevresine ilişkin hazırlanan projeler hakkında bilgi verdi. Beyoğlu Belediye Başkanı olduğu dönemde Galata Kulesi’nin hemen karşısında işyerlerinin yer aldığı bin metrekarenin üzerindeki bir alanı “istimlak alanı” olarak planlara işlettiğini anlatan Topbaş, Büyükşehir Belediyesi’nin o zaman bu istimlakleri yapmadığını; ancak şimdi kendilerinin bunu gerçekleştireceklerini söyledi. Topbaş, “O binaları kaldırınca rahat nefes alınacak bir yer olacak. Bir Galata meydanı oluşacak. Buraya amfi tiyatro yapacağız.” diye konuştu.

Bankalar ve Voyvoda caddelerinde oluşan avizeciler piyasasının etkisiyle ara sokaklarda atölyeler kurulduğunu ve insanların binaların taşıyıcı duvarlarını sökerek makineler yerleştirdiklerini bildirdi. Bunun deprem tehdidi altındaki İstanbul için büyük bir risk olduğunu vurgulayan Topbaş, “Avizeciler satış istasyonu olarak kalacak ama atölyeler daha farklı noktaya çekilecek. Buralar turistik amaçlı konaklama yerleri olacak. O yerler turizmden çok daha fazla girdi sağlarlar.” diye konuştu.

Kadir Topbaş, şu anda İstanbul’un 85 bin yatak kapasitesi olduğunu ve bunun yetmediğini anlatarak, “Bunu artırmamız gerekiyor. ‘10 milyon turist İstanbul’a gelsin’ dediğimiz zaman, 10 milyon turisti sirküle edecek alanlara ihtiyacımız var. Bu ihtiyacımızı karşılayacak yeni yerlerin çalışmalarını yapıyoruz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-galata-eminonu-gibi-turizm-bolgesi-olacak_26222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!