Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş İçin İnceleme İstendi

Topbaş İçin İnceleme İstendi

Radikal Gazetesi
Topbaş İçin İnceleme İstendi

b>Kartal ve Küçükçekme kentsel dönüşüm projelerine Türk mimarların davet edilmemesi yüzünden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile mimarlar arasında çıkan gerilim tırmanıyor. Mimarlar Odası, Topbaş hakkında inceleme başlattı.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, "Üyelerimiz, Oda'nın iç hukuku işletmesini istiyor. Topbaş'ın rencide olan kamuoyunu teskin edecek adımlar atmasını bekliyoruz. Projelerde, Mimarlar Odası'nın onayı alınması gerekiyor ve biz yasadışı bu projeleri onaylamayız. Proje seçiminde jüri üyeliği yapan Topbaş, Hüseyin Kaptan, Necati İnceoğlu ve Süha Özkan'a da inceleme başlattık" dedi.

Mimarlar mesleğini yapabilmek için Mimarlar Odası'na üye olmak zorunda. Oda, meslek ilkelerini ihlal eden üyelerini meslekten mene kadar cezalandırabiliyor. Kartal'da İngiliz Zaha Hadid'in Küçükçekmece'de Malezyalı Ken Yeang'un projesi benimsenmişti.

Topbaş: İstanbullu beni anlıyor
Daha önce, "İpek kumaşı herkes dikemez" diyen Topbaş ise, dün CNN Türk'te katıldığı programda, "İstanbullular beni anlıyor, anlamayan bazı dostlarımız" diye konuştu. Topbaş, projeler için Mimarlar Odası'ndan izin alınmasına gerek olmadığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-icin-inceleme-istendi_44575.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!