Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Topbaş: “İstanbul Kendi Kendini Yönetsin”

İBB Başkanı Topbaş İstanbul’a özel yasa talebini yineledi.

yapi.com.tr
Topbaş: “İstanbul Kendi Kendini Yönetsin”

DHA'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Biz bile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yetkilerimizin artırılmasını istiyoruz. Hatta İstanbul’a özel bir yasa talebimiz oldu. Niye, daha çok iş yapalım diye. Bu bize bir ayrıcalık versin diye değil. Türkiye’deki diğer Büyükşehir Belediye Başkanları, ‘Sayın başkanım İstanbul’a başka yasa yapsınlar sizin istedikleriniz bize bol geliyor. Bizimkiler size dar geliyor’ diyor. Yani Malatya’nın, Denizli’nin Diyarbakır’ın bu büyükşehirlerin yasasıyla İstanbul’u yönetiyoruz, olmuyor, yürümüyor” dedi.

“İstanbul kendi kendini yönetsin, başka müdahaleler olmasın”

Üç dönemdir İstanbul’u yönettiğini hatırlatan Kadir Topbaş, “Belediye başkanı olarak tecrübe edindim ki üç dönemden beri bir farklı yasa olsa bu şehirde çok daha farklı iş yapabiliriz. Ne demektir bu, ne istiyorum? Diyorum ki İstanbul kendi kendini yönetsin, başka müdahaleler olmasın, kendi kararını kendi versin. Bu yanlış mı? Doğru. Böyle tek elden yürüsün” dedi.

Daha önce de söylemişti

Topbaş 2015 yılında, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde “İstanbul için özel yasa” hazırlanması isteğini dile getirmiş, “Türkiye'de 30 büyükşehir var. 30 büyükşehrin yasası aynı. Denizli'nin Malatya'nın, Diyarbakır'ın büyükşehir yasası ile İstanbul Büyükşehir yasası aynı. İstanbul için bu yasa dar gelmekte ve yetersiz kalmakta. O bakımdan İstanbul'u ayrıştırmak lazım diye düşündük" açıklamasını yapmıştı. Topbaş aynı talebini 2016 yılında yaptığı Meclis konuşmasında da İstanbul'un ayrı bir yasaya tabi olması gerektiğini söylemişti.

ETİKETLER: Kadir Topbaş İBB
http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-istanbul-kendi-kendini-yonetsin_157139.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!