Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş'tan Bariyer Sitemi

Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı okulların açıldığı tarih olan 8 Eylül'de hizmete giriyor. İstanbul Belediye Başkanı Topbaş. vatandaşları suçladı: Bariyerler yerine sarı şerit çizsek, sürücüler buna saygılı olsa. Ama bunu koymak zorundayız. Çünkü milletimize Çin Seddi bile engel olamıyor.

Radikal Gazetesi
Topbaş'tan Bariyer Sitemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topkapı’dan Zincirlikuyu’ya uzatılan metrobüs hattının 8 Eylül'de hizmete gireceğini belirterek, "Bir vatandaş Avcılar’dan Zincirlikuyu’ya 2,5 saat yerine 38 dakikada erişebilecek" dedi.

Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı inşaatını gezerek incelemelerde bulunan Topbaş, metrobüsün İstanbul için toplu taşımada devrim niteliğinde bir adım olduğunu söyledi. Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattının okulların açıldığı 8 Eylül Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacağını belirten Topbaş, vatandaşların Avcılar’dan Zincirlikuyu’ya, ikinci bilete gerek olmadan tek biletle gelebileceğini bildirdi.Topbaş, metrobüsün gündüz 45 saniye, gece yarısından sonra da yarım saat aralıklarla sefer yapacağını ifade etti.

Sırada Asya'ya geçiş var

Metrobüsün ilk etabı olan, Avcılar-Topkapı arasındaki yolcu kapasitesinin 270 bin civarında olduğunu belirten Topbaş, vatandaşları toplu taşıma yönelten metrobüsü, arabası olanların bile tercih ettiğini anlattı. Kadir Topbaş, metrobüsün ikinci etabında sistemi Topkapı’dan Zincirlikuyu’ya uzattıklarını dile getirerek, "10,5 kilometre, 11 istasyon daha. Bu da, bu istikametteki yolcu sayısını günde 400 binlere çıkacak. Bir vatandaş Avcılar’dan Zincirlikuyu’ya 2,5 saat yerine 38 dakikada erişebilecek" diye konuştu.

Sistemin üçüncü etabında ise Asya Yakasına geçmeyi planladıklarını, projenin ihale aşamasında bulunduğunu belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu Yakası’na nasıl geçecek? Orada iki hedef koyduk. Birisi yukardan Göztepe’ye ulaşmak, diğeri de Söğütlüçeşme’ye gelmek. Gönlümüz üçüncü etabı hemen hayata geçirmek istiyor. Bu sistem nasıl olacak? Köprü başına kadar her iki taraftan geleceğiz ve köprüye karışık gireceğiz. Köprüde bize şerit üretilmesini talep ettik, ama teknik olarak bazı sıkıntılardan bahsedildi, biz de ısrarımızı durdurduk. Köprünün kendine göre bir akışkanlığı var, onu da hesaba katarak o sisteme dahil olacağız. Yerel seçimden önce bitirir miyiz? Bilemiyorum, net konuşmak istemiyorum. Önümüzdeki dönem yağışlı sezona gireceğiz inşallah... Bu sezonda bir sıkıntı çeker miyiz, ne kadar hız alırız? Ama burada 3 vardiya, 24 saat çalıştı."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/topbastan-bariyer-sitemi_63495.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!