Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topkapı’da Turiste Elektronik Rehber

Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nca ilk olarak Topkapı Sarayı'nda başlatılan bir uygulamayla elektronik sesli turist rehberliği sistemine geçildi.<

Hürriyet
Topkapı’da Turiste Elektronik Rehber

b>Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nca ilk olarak Topkapı Sarayı'nda başlatılan bir uygulamayla elektronik sesli turist rehberliği sistemine geçildi. Şu anda 5 dilde rehberlik hizmeti veren elektronik rehberde dil sayısı artırılacak ve sistem diğer müze ve saraylara yaygınlaştırılacak.
Avrupa'nın birçok ülkesinde kullanılan elektronik rehberlik sistemi, Espro adlı bir elektronik firmasının girişimiyle 15 gün önce Topkapı Sarayı'nda kullanılmaya başlandı. Bir el bilgisayarı şeklindeki elektronik sesli rehber, turistlere Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olarak saraydaki bölümler ve eserler hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.

Saray gezisi sırasında 8.5 milyon liraya kiralanan elektronik rehber, Turizm Bakanlığı fiyatlarıyla en düşük 42 milyon lira ücreti olan rehberlere göre çok daha ucuz. Saray gezilirken, ‘‘Audio Guide’’a, yani elektronik rehbere, müzedeki bölüm ve eserlere verilen numaralar giriliyor. Rehber, verilen numaranın tarihi özelliklerini istenilen dilde anlatıyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/topkapida-turiste-elektronik-rehber_1706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!