Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Toplu Taşıma Zammını Protesto Ettiler!

Başkent Dayanışması Bileşenleri, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma yüzde 15 zam yapmasını protesto etti. Güvenpark’ta yapılan eylemde temsili olarak yapılan Mamak, Batıkent ve Kızılay duraklarına plates toplarıyla ulaşım sağlandı.

yapi.com.tr
Toplu Taşıma Zammını Protesto Ettiler!

Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre, Ankara ulaşımının en pahalı kentler arasına sokulduğu belirtilen eylemde yapılan açıklamada şöyle denildi: “30 Mart yerel seçimlerinde yapılan harcamalar Ankara halkının sırtına yüklenmiştir. Bizler Başkent Dayanışması Bileşenleri olarak Melih Gökçek’in çözümleyemediği içinden çıkılamaz, ulaşılamaz hale getirdiği toplutaşıma alternatif olarak ‘toplataşım’ yapmasını öneriyoruz. Bunun daha gerçekçi bir çözüm olduğu ortadadır. Ulaşımın engellendiği Mamak durağına ulaşıyor, Batıkent’in içinde şelaleler akan durağı içinde bekleyen yolcularımıza şemsiyelerimizle çözüm buluyor ve gazlarla dolu Kızılay durağında da gazdan korunmak için Melih Gökçek’e gaz maskesi dağıtmasını öneriyoruz. Ulaşım tüketicinin en doğal hakkıdır, insan hakkıdır, bizler insan haklarına aykırı bu zammın kaldırılmasını istiyoruz.”

KESK toplu ulaşım zammını protesto etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi bir grup, 15 Haziran itibariyle UKOME tarafından İstanbul'da toplu taşım araçlarına yapılan yüzde 10'luk zammı protesto etti.

Şişli'deki bir alışveriş merkezinin önünde saat 18.00 sıralarında toplanan eylemciler, “Zam değil, nitelikli sağlıklı güvenli ulaşım istiyoruz" yazılı pankart açtı. Grup, sık sık 'Ulaşım zamları geri alınsın' şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Fadime Kavak, “Ulaşıma yapılan zamların geri alınmasını, işe ve okula gidiş dönüş saatleri içinde ulaşımın ücretsiz olmasını, toplu taşıma araçlarının insani değerlere uygun şekilde güvenli ve sağlıklı olmasını, belediye kaynaklarının sosyal belediyecilik anlayışıyla emekçilere aktarılmasını talep ediyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toplu-tasima-zammini-protesto-ettiler_121867.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!