Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Toprak Ana'ya Yeni Ev

Ümraniye'de 12 yıl boyunca sergilendikten sonra geçtiğimiz günlerde sökülen 'İki Çocuklu Toprak Ana' heykelinin, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'la heykeltıraş Mehmet Aksoy'un görüşmelerinin ardından ilçeye getirilmesi kararlaştırıldı.

yapı.com.tr
'Toprak Ana'ya Yeni Ev

DHA'nın haberine göre, Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri içerisinde, sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy'un yaptığı heykelinin bulunduğu, 11 bin dönümlük arazinin, Milli Emlak’a ait olduğu gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme sitenin Milli Emlak’a ait olan arazisinin devredilmesine karar verildi. Kararın kesinleşmesi üzerine belediye ekiplerinin Perşembe günü söktüğü heykel buradan kaldırılarak Aksoy’a ait Beykoz’daki atölyeye götürüldü. Söküm ve heykelin kaldırılmasına tepki göstererek çalışmaları cep telefonu ile görüntüleyen heykeltıraş Mehmet Aksoy, "Bir heykel daha kaldırılıyor. Bu içinde yaşadığımızı Türkiye'nin sanat ortamınının, neye, ne kadar değer verildiğinin bir göstergesi. Aslında gönül isterdi ki bu heykel burada dursun. Heykellerle birlikte yaşayalım. Bir heykel kültürümüz olsun. Atölyemize götüreceğiz” dedi.

‘Toprak Ana’ devreye girdi

Avcılar’da doktorluk yaptığı dönemde soyadından dolayı kendisine yakıştırılan ‘Toprak Ana’ sloganını benimseyen Belediye Başkanı Handan Toprak ise bu gelişmeler üzerine heykeltıraş Mehmet Aksoy ile temas kurarak, heykelin Avcılar’da uygun bulunacak alana taşınarak, monte edilebileceğini iletti. Aksoy’un bu öneriyi kabul ettiği, önümüzdeki günlerde Başkan Toprak ile bir araya gelerek detayları ele alacağı ifade edildi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, “ 'Herkes her şey olabilir ama sanatçı olamaz' diyen Ulu Önder Atatürk’ün izinden gitmeye çalışıyoruz. Avcılar; sanat ve sanatçıya her zaman sevgi ve saygı ile yaklaştı ve yaklaşmaya devam edecek. Mehmet Aksoy'u aradık ve heykelini ilçemizde görmekten mutlu olacağımız söyledik” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toprak-anaya-yeni-ev_142351.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!