Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toprak Demirdöküm'ün Ticari Bütünlüğü TMSF Satışında

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Demirdöküm'ün ticari ve iktisadi bütünlüğünü satışa çıkardı. TMSF'nin satışa ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Muhammen bedeli 25 milyon doları olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 2 milyon 500 bin dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

yapi.com.tr
Toprak Demirdöküm'ün Ticari Bütünlüğü TMSF Satışında

STRONG>Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Demirdöküm'ün ticari ve iktisadi bütünlüğünü satışa çıkardı.

TMSF'nin satışa ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü (24 Şubat) sayısında yayımlandı. Duyuruya göre, Toprak Demirdöküm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toprak Dış Ticaret A.Ş. ile Toprak Seramik ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. borçlularından, haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulunun kararı ile oluşturulan, Toprak Demirdöküm'ün Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle, cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satılacak.

Toprak Demirdöküm'ün ticari ve iktisadi bütünlüğü borçlulara ait olup, haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkuller, menkulleri (makina, teçhizat, demirbaş) ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşmakta.

Muhammen bedeli 25 milyon dolar olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 2 milyon 500 bin dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle 3 Mayıs 2010 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Satış Komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. 

Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde, açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecekler.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 7 Mayıs 2010 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de gerçekleştirilecek.

İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben Kurul onayında belirtilen süre içinde ABD Doları cinsinden peşin olarak ödenecek.

Şartnamesi bedeli mukabili TMSF'den satın alınacak olan ihalede teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecek. (AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/toprak-demirdokumun-ticari-butunlugu-tmsf-satisinda_76990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!